NRK Meny
Normal

– Kan bli en toppspiller internasjonalt

LARVIK (NRK): Hun er bare 17 og er kåret til årets spiller i 1. divisjon etter bare ett år som senior. Treneren spår at Urædd-spilleren vil spille internasjonalt. Men selv hun irriterer seg fortsatt over at laget ikke vant i går.

Siw Døvle

BEST: Siw Døvle er den beste spilleren i år, mener flertallet av de andre i divisjonen.

Foto: Gry Eirin Skjelbred

– Det er utrulig surt å tape, men det var en opptur å bli kåra til Årets Spiller. Jeg blir også stolt når såpass mange synes jeg har gjort så mange gode prestasjoner.

Det sier 17 år gamle Siw Døvle fra Larvik, som begynte i Urædd denne sesongen.

Fotball siden 2. klasse

Fotballinteressen har hun imidlertid hatt siden i 2. klasse. Guttekompisene dreiv med fotball helt fra de var små, og idretten frista også Siw.

– Kompisen min sparka fotball, og jeg kom hjem til han hver gang han hadde vært på trening. Det virka så spennende ut at da måtte jeg prøve meg jeg, også.

Og det er en enkel grunn til at hun trente med guttelag i mange år. I Larvik for rundt 10 år siden ga valget seg sjøl.

– Da jeg starta å spille fotball var det ikke noe jentelag, og så da var guttelaget eneste muligheten.

Guttefotball mer fysisk

Hun sier tempoet i guttefotballen er mye høyere og mer fysisk, noe hun har lært mye av.

Med 1, 61 over bakken er hun ikke blant de høyeste fotballspillerne, og hodespill er ikke hennes sterkeste side. Men driblinga imponerer – og scoringene.

– Jeg trykker til i dueller og spiller ballen så fort som mulig.

Treneren hennes fra da hun trente med Halsen gutter 16 så seint som i fjor, Geir Amundsen, sa til Østlandsposten allerede for to år siden dette om den gang 15 år gamle jenta.

– Siw er landets beste spiller og den beste jeg har trent. Gutt eller jente. Hun kommer til å bli utrolig god.

Treneren hennes i Urædd, Margunn Haugenes, mener også at Siw Døvle kan virke beskjeden som person, men at hun absolutt ikke er det på fotballbanen.

Margunn Haugenes

Urædd-trener Margunn Haugenes mener Siw Døvle har alle forutsetninger til å nå så langt hun vil som fotballspiller.

Foto: Roald Marker / NRK

– Hun er en fin spiller. Hun er lærevillig og ydmyk i forhold til jobben som skal legges ned.

– Kan bli en topp internasjonal spiller

Haugenes sier Døvle er fysisk godt trent med god balanse og lavt tyngdepunkt. Hun er aller best en mot en. Da får hun vist seg som en smart dribler.

– Selv om marginene blir mindre og mindre høyere opp mot A-landslagsnivå, har hun alle muligheter til å bli en topp internasjonal spiller, sier Margunn Haugenes.

Og der er ikke Siw Døvle imot. Hun har ambisjoner både for eliteseriespill med Urædd neste år og på landslaget i aldersbestemte klasser. Og så vil hun på A-landslaget.

– Det er den høyeste drømmen. Jeg må bare fortsette å stå på, trene masse og holde fokus, sier Siw Døvle.

Siw Dølven

Siw Døvle er villig til å trene det som trengs for å spille på et enda høyere nivå.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK
 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes