NRK Meny
Normal

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv

PORSGRUNN (NRK): Røa vant 2–0 over Urædd i Toppserien fotball kvinner lørdag.

Gunhild Kvaalen Herregården og Nora Eide Lie

TAP: Urædd måtte se seg slått på hjemmebane lørdag. Her Gunhild Kvaalen Herregården (Røa) og Nora Eide Lie (Urædd) i aksjon.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– De var bedre enn oss i dag, sier assistenttrener for Urædd, Øystein Tallakstad, til NRK rett etter kampen lørdag ettermiddag.

Det var 2–0 til pause, og det ble en målløs andreomgang i Porsgrunn lørdag ettermiddag.

– Spesielt i første omgang gjør vi det vanskelig for oss selv. Hvis vi skal spille fotball, må vi være med og vinne duellene først, og de er Røa tøffest og flinkest i, sier Tallakstad.

Øystein Tallakstad

TROR PÅ FLERE POENG: Øystein Tallakstad har tro på lagets innsats de neste kampene.

Foto: Susanne Flølo / NRK

Utover i kampen tok hjemmelaget noen grep. Spillere ble byttet ut og formasjonen lagt om. Det hjalp noe.

– Vi følte at vi presset dem litt, men ikke nok til å skape de store sjansene, dessverre.

Det gjenstår nå fire kamper for porsgrunnslaget, neste kamp er borte mot Trondheims-Ørn lørdag 8. oktober, og Tallakstad ser for seg at de har mulighet til å ta poeng.

– Vi tar en kamp av gangen, det har vi alltid gjort. Vi har poeng fra de to siste, men i dag klarte vi ikke det, sier han.

Ispose på benet

Urædds Nora Eide Lie kom haltende, med en ispose på benet da hun møtte NRK etter kampen.

– Det er bare en lårhøne. Jeg har andre skader som er verre å tenke på, sier hun.

Urædd-spilleren sliter nemlig med beinhinnebetennelse.

– Hva betyr det for resten av sesongen?

– Nei, det er et valg om man skal la være å trene og bare spille kamper. Eller om man skal velge å tenke på neste sesong. Det er et vanskelig valg å ta. Jeg har jo lyst til å hjelpe laget til å holde seg i Toppserien, svarer hun.

Også Lie tror de vil klare å ta de nødvendige poengene i de neste kampene.

– Vi har trua. Neste bortekamp er mot Trondheims-Ørn, et lag vi har gjort det bra mot før. Vi ledet mot dem på hjemmebane, så jeg gleder meg til å møte dem på bortebane. Det blir spennende, avslutter hun.

 • Oppgang i antall nynorskelever

  Det har vært en oppgang i antall nynorskelever i Telemark. Det er 15 år siden Telemark har hatt en slik oppgang. Det er en liten oppgang, men den er symbolsk viktig, sier leder av Telemark Mållag, Sigbjørn Hjelbrekke.

 • Får nye jobber etter nedleggelse

  Alle de 8 ansatte fra Mandheimen har fått nye jobber i Tinn kommune. I dag fortalte rådmann Rune Lødøen at kommunestyret i Tinn har lyktes med å finne arbeid til alle som mister jobben på Mandheimen, det skriver Rjukan Arbeiderblad.

 • Nye Veier fastholder prioriteringer

  Strekningene E6 Ranheim - Åsen, E39 Kristiansand vest - Lyngdal vest og E18 Langangen - Dørdal skal bygges først. Det er gjort nye kost-nytteberegninger på alle Nye Veiers prosjekter. Dette tallunderlaget ligger til grunn, opplyser selskapet.

 • OBS-varsel nord i fylket

  Det er sendt ut nytt OBS-varsel for Telemark. OBS-varselet gjelder tirsdag morgen og formiddag. Det er det fare for regn som fryser på bakken nord fylket. Det kan derfor bli veldig glatt på veiene.