UP-sjefen om forbikjøring: – Dette er dessverre hverdagen

Når NRK viser UP-sjef Runar Karlsen en forbikjøring på fylkesvei 37 i Telemark, blir han lite imponert. – Vi ser altfor mange farlige forbikjøringer, sier Karlsen.

UP-sjef Runar Karlsen

UNØDVENDIG OG UVETTIG: UP-sjef Runar Karlsen mener altfor mange er villige til å ta en høy risiko for å komme litt raskere frem.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det er vanskelig å bedømme bevisene kun ut fra et slikt opptak, men det ser tilsynelatende ut som en både farlig og ulovlig forbikjøring før kurve, uten at det var god nok sikt, sier UP-sjefen.

– Høy risiko for lite

Du kan se videoen av forbikjøringen her:

NRK viser UP-sjef Runar Karlsen en forbikjøring på riksvei 37 i Telemark. – Vi ser alt for mange farlige forbikjøringer, sier en lite imponert Karlsen.

Etter å ha sett bildene slår Karlsen fast at det lett kunne ha skjedd en møteulykke hvis det hadde kommet en bil imot.

– Dette er dessverre hverdagen. Vi ser altfor mange farlige forbikjøringer. Altfor mange er villige til å ta en for høy risiko for å komme seg litt fortere frem, sier Karlsen.

Forbikjøringen på videoen er ikke et enestående eksempel, og møteulykker er nok den andelen av ulykker det er flest av. Dette er svært farlige ulykker i stor hastighet.

Sikrer videoopptak

Eivind Eriksen, som tok filmen i denne saken, opplyser til NRK at han stort sett kjørte i en hastighet av 80 kilometer i timen i sitt vogntog på denne strekningen.

Han er ofte på Tinnsjøveien, og sier at det ikke er første gang han har sett farlige forbikjøringer på veien.

I går la han videoen ut på sin facebookside.

– Vi er på veien hver eneste dag og foretar målinger av hastighet, og overvåker trafikken. En del av bilene våre er utstyrt med videoopptaker, slik at vi sikrer bevisene på en god måte, i tillegg til at politibetjentene beskriver omstendighetene rundt kjøringen, sier Karlsen.

Politiet vil ikke på egen hånd ta tak i saken.

– Det er opp til personen som har tatt opptaket om han vil levere det til politiet med sin egen forklaring, så vil det være en del av bevisførsel i en politietterforskning i en slik sak, sier Karlsen.