UNIK 4 klare for å erobre landet

MGPjr-vinnerne UNIK 4 fra Bø er aktuelle med sang til NRK Super – og i desember legger de ut på juleturné!

Unik 4

UNIK 4 hadde gjerne sluttet på skolen for å satse på musikken, men det får de ikke lov til av foreldrene. Her har sjarmørene laget en morsom presentasjon av seg selv på tavla.

Foto: Mathias Soleng / NRK

Gruppa UNIK 4 vant MGPjr i august i år og ble landets nye barnestjerner. Det har vært litt stille rundt stjernene fra Bø den siste tida, men nå har de lagt nye, spennende planer for den videre musikkarrieren.

Og hadde det vært opp til de fire musikalske talentene, Annika Momrak, Simen Bakkåker, Audun Rørmark og Eline Nesje, hadde de satset alt på musikken.

– Egentlig har vi lyst til å bare slutte på skolen og reise rundt og spille i en turnébuss!

Men akkurat det setter foreldrene til den sjarmerende kvartetten en stopper for. De har nemlig fått streng beskjed om å sette skolen først.

Les også: Se UNIK 4 sin vinneropptreden i MGPjr

Ikke forandret seg

Selv om det har gått mange uker siden de fikk det store gjennombruddet gjennom MGPjr, har ikke så mye forandret seg i tilværelsen deres.

– Man kommer tilbake til skolen igjen, og så er egentlig alt som før, sier de.

Men på musikkfronten utvikler ting seg skritt for skritt.

Juleturné

De fire har blant annet nylig bidratt til NRK Super sin låt BLIME, og skrevet en ny sang selv – som de håper er en ny hit. Den heter «Solveig» og er til en helt spesiell person.

I desember legger de ut på juleturné, og et av stoppestedene blir Skien.

– Vi skal spille forskjellige steder på øst- og Sørlandet sammen med tidligere vinnere og deltakere, sier humørsprederne nærmest i kor.

(artikkelen fortsetter under bildet)

UNIK 4 vant MGP jr

UNIK 4 ble gratulert av programlederne Tooji og Margrethe Røed, og feiret til den store gullmedaljen da de tok hjem seieren i MGPjr tidligere i år. Nå er de klare for å følge opp suksessen med en ny hit – og de skal spille sammen helt til de dør.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Gruppen ønsker å skaffe seg et større repertoar i den nærmeste tiden, og lage mange egne låter. Og kvartetten har allerede lært seg gode rutiner for å skape seg en musikkarriere:

– Det er viktig å være opplagt, ha beina på jorda og kunne det du skal spille veldig godt, nesten så du kan gjøre det i søvne!

– Sammen til vi dør

Som alle verdensberømte supergrupper har medlemmene i Unik 4 en del konflikter internt.

Men det skal på ingen måte stoppe dem, og deres langsiktige planer.

– Vi krangler en del, men det betyr jo bare at vi får ting ut. Vi skal fortsette å spille sammen helt til vi dør!