NRK Meny
Normal

Bruker vinterferien til å få barn i aktivitet

SKIEN (NRK): Til tross for at de selv har vinterferie, velger elevene i Dått UB ved Hjalmar Johansen videregående skole i Skien å jobbe. De benytter ferien til å tilby vinterleker for barn.

Kjelkehockey

Det er vanskelig å holde balansen i kjelkehockey, både for instruktører og unger.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Daglig leder i ungdomsbedriften (UB), Phillip Auran forteller at de lenge har jobbet med arrangementet.

– Vi har primært rettet oss mot barn i alderen mellom seks til tolv år, sier han.

Deltakerne får bryne seg på kjelkehockey og diverse andre skøyteaktiviteter ved Skien fritidspark. Iveren er stor blant ungene, selv om det er vanskelig å holde balansen på kjelken.

Under vinterlekene får barna tilbud om skøyteaktiviteter, andre vinteraktiviteter, bading og lunsj.

Første gang

Anne Snartland, som er nestleder i Dått UB, prøver kjelkehockey for første gang.

– Vi prøver og feiler ekstremt mye. Dette er mye vanskeligere enn det en skulle tro, siden det ikke er så enkelt å finne balansen på kjelken. Jeg syntes ungene er flinke som prøver og feiler. Det står det respekt av, sier hun.

Mye konkurranse

Auran forteller at det er mye konkurranse om ungene nå i vinterferien.

Daglig leder

Phillip Auran forteller at Dått UB har arbeidet godt sammen. – Alle utfører oppgavene sine godt, sier han.

Foto: Eirik Haugen / NRK

– Interessen har egentlig vært ganske stor, men det har vært litt få påmeldte. Blant annet har turistforeningen 35 unger her i fritidsparken, og de startet samme dag som oss. I tillegg er det mange andre håndballskoler og diverse andre arrangementer nå i vinterferien. Det har dessverre vært litt ødeleggende for oss, sier han.

– Jeg vet ikke om vi har nådd nok ut til foreldrene om hvor godt tilbudet egentlig er, men vi får prøve igjen neste gang, legger han til.

Auran sier ungdomsbedriften ville gi barn et tilbud i vinterferien.

– Vi er glad i barn. Vi ønsker å kunne tilby barn aktiviteter slik at foreldrene ikke trenger å passe på dem hele dagen eller at de blir sittende med dataen hele dagen lang.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.