NRK Meny
Normal

Ungdommer truet med kniv

Tre ungdommer på 15 og 17 år overfalt en pensjonist i eget hjem og truet ham med kniv. Nå møter de han i retten.

Det var i september 2006 at de tre brøt seg inn hos en mann i Skien og truet ham med kniv.

Ifølge tiltalebeslutningen ble han lagt i bakken og truet med kniv av ungdommene, før politiet kom til og fikk avverget ranet.

I retten tirsdag erkjente de tre straffskyld for ransforsøk og innbrudd hos mannen.

Strafferammen for dette er inntil seks år. I følge vår reporter som følger saken så er det en trykket stemning i retten, og de tre viser tydelig anger.

Svært truende

Det er ikke første gang 65-årige Odd Gerhard Nikolaisen har opplevd innbrudd i leiligheten i Skien, men det er klart den mest brutale opplevelsen. De tre ungdommene, to på 15 og en på 17 år, skal ha sparket inn døren til mannen, for så å slå ham i bakken og true ham med kniv med ordene: "få lommeboka, eller så skal jeg drepe deg".

Men i sekundene før døren ble sparket ned hadde 65-åringen rukket å ringe til politiet. Dermed ble selve ranet avverget - for da politiet ankom, stakk ungdommene av. De ble senere pågrepet. Men opplevelsen har gjort Nikolaisen svært utrygg i eget hjem.

- Jeg sover her på sofaen, jeg liker ikke å ligge i senga på soverommet, sier han.

Preget av det de gjorde

Påtalemyndighetene ønsker ikke å uttale seg om saken, men advokat Jan Erik Granmo, som er forsvarer for en av de tiltalte, sier tiltalen går inn på hans klient.

- Dette er en meget alvorlig tiltale og han ser ikke med glede på det han har gjort. Jeg håper hans unge alder blir tatt hensyn til i straffeutmålingen, sier Granmo.