NRK Meny
Normal

Ung mann skutt på i Porsgrunn

En ung mann ble skutt på ved Ælvspeilet i Porsgrunn i kveld.

Skyteepisode med softgun i Porsgrunn

Det er flere ungdommer på stedet der en 18 år gammel mann har blitt skutt på i Porsgrunn i kveld.

Foto: Theo Aasland Valen

Politiet meldte saken på Twitter i kveld.

17-åring mistenkt

Operasjonsleder Aadne Røilid bekrefter hendelsen overfor NRK.

Laster Twitter-innhold

En 18 år gammel mann er skutt med softgun, og en 17-åring er mistenkt i saken.

Vil ikke anmelde

– Den fornærmede ønsker ikke å anmelde det som er skjedd, forteller operasjonsleder Røilid til NRK.

Politiet vurderer selv å anmelde gjerningspersonen for ordensforstyrrelse, og eventuelt for å skyte med softgun mot andre på offentlig sted.

Etter det NRK får opplyst er det en gjeng av ungdommer på stedet, men politiet er ennå ikke kjent med bakgrunnen for hendelsen.

 • Delte meiningar om Hjuksebø

  I dag skal formannskapet i Sauherad avgjera om dei vil tillate at Hjuksebø blir ein del av Notodden. Telen skriv at utfallet er heilt opent. Sauherad kjem til å tapa rundt 18 millionar kroner i inntekter frå staten dersom Hjuksebø blir skilt ut.

 • Tre personar sikta for korrupsjon

  Ein tidlegare byggesakshandsamar i Vinje og Larvik kommunar og ein hytteutviklar på Rauland er sikta for grov korrupsjon. Fleire personar har status som mistenkte. Politiadvokat Gunnstein Bjørgum reknar med at saka er ferdig etterforska i løpet av første halvår i år.

 • Distriktssendingane i spørjetimen

  I går tok Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) opp distriktssendingane til NRK i spørjetimen på Stortinget. Kulturministeren svara at kringkastingssjefen har redaksjonell fridom til å bestemme korleis allmennkringkastingsoppdraget best kan oppfyllast.

  Åslaug Sem-Jacobsen
  Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK
 • Køyrde på rådyr og stakk

  I natt vart det meldt om eit påkøyrd rådyr som låg hardt skadd i vegen ved Sauland. Føraren som hadde køyrd på dyret hadde stukke av. Dyret døydde før viltnemnda kom til staden. Politiet ser svært alvorleg på å forlate dyr i hjelpelaus tilstand.