NRK Meny
Normal

Ung mann skutt på i Porsgrunn

En ung mann ble skutt på ved Ælvspeilet i Porsgrunn i kveld.

Skyteepisode med softgun i Porsgrunn

Det er flere ungdommer på stedet der en 18 år gammel mann har blitt skutt på i Porsgrunn i kveld.

Foto: Theo Aasland Valen

Politiet meldte saken på Twitter i kveld.

17-åring mistenkt

Operasjonsleder Aadne Røilid bekrefter hendelsen overfor NRK.

Laster Twitter-innhold

En 18 år gammel mann er skutt med softgun, og en 17-åring er mistenkt i saken.

Vil ikke anmelde

– Den fornærmede ønsker ikke å anmelde det som er skjedd, forteller operasjonsleder Røilid til NRK.

Politiet vurderer selv å anmelde gjerningspersonen for ordensforstyrrelse, og eventuelt for å skyte med softgun mot andre på offentlig sted.

Etter det NRK får opplyst er det en gjeng av ungdommer på stedet, men politiet er ennå ikke kjent med bakgrunnen for hendelsen.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.

 • Nynorsk eller bokmål

  Når Telemark og Vestfold slås sammen, er spørsmålet hvilken målform det nye fylket skal velge. Telemark bruker nynorsk, Vestfold bokmål. Språkrådet mener det bør være nøytral målform.

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene

 • Brann i hus på Notodden

  Det brenner i et bolighus på Notodden. Fem personer er evakuert fra huset, og tas hånd om av ambulansepersonell og naboer, opplyser operasjonsleder Petter Ebbesberg. Røykdykkere gjennomsøker nå huset. Det skal ikke være fare for spredning.