NRK Meny
Normal

Undersøker husbrann i Skien

SKIEN (NRK): Et trehus på Nylende i Skien stod i full fyr lørdag kveld. Store mannskaper rykket ut. Søndag formiddag holder teknikere på å undersøke den nedbrente boligen.

Brann i Ivar Aasens gate i Skien

SLUKNINGSARBEID: Eneboligen som brant er delt inn i leiligheter, og det er ifølge politiet fire personer som er registrert på adressen. Huset er nå ikke beboelig på grunn av vann, røyk- og brannskader.

Foto: Marie Roksund / NRK

Det var like før klokka 21.00 lørdag kveld at det kom inn melding om brannen i Ivar Aasens gate på Nylende, like ved bensinstasjonen.

Vitner kunne fortelle at flammene stod ut av vinduene i den hvite boligen, der fire personer bor. Det var imidlertid ingen av de fire personene som var hjemme da brannen holdt på.

Stor aksjon

Det var en stor slukningsaksjon som ble satt i sving. To ambulanser var også på stedet, men helsemannskapene ble ikke tatt i bruk.

NRKs reporter på stedet så at det kom store mengder røyk ut av overetasjen i huset. Røykdykkere gjennomgikk huset. Det ble ikke funnet personer i boligen.

– Det er ikke fare for spredning til boligene rundt, sa operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Gisle Småge.

Brann i Ivar Aasens gate i Skien 2.1.2016

Brannmannskaper ble heist opp i kran for å bidra i slukningsarbeidet.

Foto: Marie Roksund / NRK

Undersøker boligen

Etter brannen ble slukket lørdag kveld, varslet politiet at teknikere ville komme tilbake søndag formiddag for å forsøke å finne ut av brannårsaken.

Rundt klokken 15.00 opplyser politiet til NRK at teknikerne skal være ferdig, men det er foreløpig ikke kjent hva som er brannårsaken.

Brannen i Ivar Aasens gate var den andre brannen i Grenland etter nyttår. Kvelden i forveien brant et hus på Tollnes i Skien.

 • 26 000 plages av juleallergi

  26 000 telemarkinger plages av juleallergi.
  Det viser en undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden. Juleallergi er et begrep som brukes for dem som får en allergisk reaksjon på det vi omgir oss med i desember.

 • Kan splitte kommunen

  En bomstasjon mellom Lunde og Ulefoss er det siste Nome trenger. Det sier Gry Anette Rekanes Amundsen fra Frp i Nome. Klokka 12 i dag holdes en pressekonferanse om veien videre for strekninga Kaste-Stoadalen, som skal erstatte Lannavegen på Ulefoss.

 • Stevner Tinn kommune

  Seks utleiere av flyktningboliger til NAV på Rjukan, har stevnet Tinn kommune for ulovlig brudd på leiekontrakten. Advokat Johan Henrik Frøstup fører saken for huseierne. Huseierne mener de taper 400 000 i månedlige leieinntekter, melder RA.

 • 20 kontroller mer enn nødvendig

  Skjenkebransjen i Bamble har i 2017 hatt 20 kontroller mer enn nødvendig. I Bamble er det så langt i år utført 107 kontroller ved salgs- og skjenkesteder. 95 av kontrollene er utført av selskapet Securance, skriver PD.