NRK Meny
Normal

Undersøker husbrann i Skien

SKIEN (NRK): Et trehus på Nylende i Skien stod i full fyr lørdag kveld. Store mannskaper rykket ut. Søndag formiddag holder teknikere på å undersøke den nedbrente boligen.

Brann i Ivar Aasens gate i Skien

SLUKNINGSARBEID: Eneboligen som brant er delt inn i leiligheter, og det er ifølge politiet fire personer som er registrert på adressen. Huset er nå ikke beboelig på grunn av vann, røyk- og brannskader.

Foto: Marie Roksund / NRK

Det var like før klokka 21.00 lørdag kveld at det kom inn melding om brannen i Ivar Aasens gate på Nylende, like ved bensinstasjonen.

Vitner kunne fortelle at flammene stod ut av vinduene i den hvite boligen, der fire personer bor. Det var imidlertid ingen av de fire personene som var hjemme da brannen holdt på.

Stor aksjon

Det var en stor slukningsaksjon som ble satt i sving. To ambulanser var også på stedet, men helsemannskapene ble ikke tatt i bruk.

NRKs reporter på stedet så at det kom store mengder røyk ut av overetasjen i huset. Røykdykkere gjennomgikk huset. Det ble ikke funnet personer i boligen.

– Det er ikke fare for spredning til boligene rundt, sa operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Gisle Småge.

Brann i Ivar Aasens gate i Skien 2.1.2016

Brannmannskaper ble heist opp i kran for å bidra i slukningsarbeidet.

Foto: Marie Roksund / NRK

Undersøker boligen

Etter brannen ble slukket lørdag kveld, varslet politiet at teknikere ville komme tilbake søndag formiddag for å forsøke å finne ut av brannårsaken.

Rundt klokken 15.00 opplyser politiet til NRK at teknikerne skal være ferdig, men det er foreløpig ikke kjent hva som er brannårsaken.

Brannen i Ivar Aasens gate var den andre brannen i Grenland etter nyttår. Kvelden i forveien brant et hus på Tollnes i Skien.