NRK Meny
Normal

Endelig kan Una og Ronja fortelle om MGPjr

Una (14) og Ronja (15) fra Gvarv er klare for finalen i MGPjr 2014. Nå gleder de seg til å spille sangen Hadde det vært no' i Oslo Spektrum.

Presentasjon

Una og Ronja fra Gvarv er UR. Nå er de klare for finalen i MGPjr 2014.

Una Aurora Didriksen Venås og Ronja-Mari Didriksen har kjent hverandre siden de gikk i 2. klasse. Nå er går de i 9. klasse ved Sauherad barne- og ungdomsskole.

Egen stil

De elsker å lage sanger, filme, danse og kle seg ut. Og de har sin egen stil. Derfor kan de kjenne seg igjen i sangen Hadde det vært no'.

– Den handler om at man skal respektere personer som er annerledes. Man skal tenke seg om før man kommenterer noen som er annerledes, så man ikke sårer noen, forteller Una.

Ronja mener det er viktig at man skal kunne være seg selv uten å bli dømt av andre. De to jentene mener selv at de er ganske barnslige til å være 14 og 15 år.

– Vi har for eksempel gått på butikken i rare kostymer. Vi lager tullesanger, filmer og danser, sier jentene som nesten føler seg som søstre.

Når de skriver sanger spiller Una gitar, mens Ronja finner på tekster. Ofte er det inspirert av ting de ser rundt seg eller opplevelser i hverdagen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Una Aurora Sand Venås og Ronja-Mari Didriksen

Jentene fra Gvarv har laget en sang om å repspektere personer som er annerledes.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Overrasket på skolen

I år ble det sendt inn 600 bidrag til MGPjr-redaksjonen. Det er ny rekord.

Jentene i UR ble først plukket ut til en audition i Oslo sammen med 24 andre bidrag. For noen uker siden overrasket MGPjr-redaksjonen jentene på skolen.

Det ble arrangert en falsk kulturforestilling i anledning grunnlovsjubileet, men mot slutten av forestillingen ble det avslørt for Una, Ronja og resten av klassen at UR var finalister i MGPjr.

I studio

Finalen arrangeres for trettende gang i Oslo Spektrum lørdag 30. august. Den sendes direkte på NRK1 med Margrethe Røed og Tooji i studio.

Før finalen skal finalistene være med på leirskole og videoinnspilling. Onsdag var jentene i studio for å spille inn sangen.

Una (14) og Ronja (15) fra Gvarv er klare for finalen i MGPjr 2014 som duoen UR. De har vært bestevenner siden 2.-klasse og det føles nesten som om de er søstre.

Bli bedre kjent med Una og Ronja i UR-TV og få med deg en ekte UR-framføring av Den røde bilen.

 • Beholder alle togstopp

  Tog på Sørlandsbanen skal fremdeles stoppe i Bø, Nordagutu, Lunde, Drangedal og Neslandsvatn også etter 2020. Det sier Frps Bård Hoksrud. Det var i forbindelse med at Sørlandsbanen skal konkurranseutsettes at spørsmålet om færre stopp i Telemark kom opp.

  Fotokonkurranse "Bevegelse" DEL 9
  Foto: Øistein Eriksen
 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  Vogntog sperra E134 i Røldal
  Foto: Espen Vågslid
 • Porsgrunn Pirates vant sølv

  Porsgrunn Pirates Rugby Klubb tapte laurdagens NM finale mot Stavanger Storm. Gutane frå Grenland smakte på gull, men reiste heim med sølv. Stavanger Storm vant kampen 48-24, og kan krone seg sjølv som Norges beste rugby league klubb.

  Porsgrunn Rugby NM Finale i Kristiansand
  Foto: Karl-Fredrik Velle
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.