NRK Meny
Normal

Ulvejakta i gang lørdag morgen

Miljøverndepartementet forkastet klagene som hadde kommet inn på ulvejakta i region 2. Det betyr at det igjen er klart for jakt.

Venter på post

Nå er det gitt grønt lys for lisensjakt på to ulver i områdene i region 2, som består av Telemark, Buskerud, Vestfold og Aust-Agder.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

– Dette betyr at roviltnemndas vedtak står fast, at det er gitt løyve til lisensjakt på to ulver i områdene Telemark, Buskerud, Vestfold og Aust-Agder, sier leder i den regionale roviltnemnda, Jørund A. Ruud til NRK.no.

Rovviltnemnda ga ekstraordinær fellingsløyve etter at det ble sett ulv både i Grenland og i Agder i midten av desember. Jakta ble imidlertid raskt stoppet. Jakten ble stoppet fordi det hadde kommet inn fire klager.

DNA-prøver viste også at ulven som besøkte Skien før jul ikke var den samme som ble observert i Åmli og Froland i Agder i samme tidsrom.

– Jakta starter opp igjen lørdag morgen, sier Ruud.

Les også:

Lettet og glad

Jørund Ruud.

Leder i den regionale roviltnemnda, Jørund Ruud, er lettet over at det nå blir ulvejakt igjen.

Foto: Gisle Espeland / NRK

Han sier han er svært glad for at Miljøverndepartmentet ikke valgte å sette foten ned i saken.

– Jeg er veldig lettet. I departementets begrunnelse er det så solid oppslutning til de vurderingene som vi har gjort, at jeg kan ikke tolke det på noen anne måte enn at departementet slutter seg helt og fullt til det regionale arbeidet vi har gjort i denne saken.

Nå er det ingen flere ankemuligheter i saken, og ulvejakta går sin gang.

– Nå er saken oppe og avgjort en gang for alle. Nå er det opp til jegerne og handle på en forsvarlig måte, og ta ut de to ulvene de har lov til å ta ut på tryggest og best mulig måte, sier Ruud.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.

 • Trafikkulykke i Skien

  Politiet melder om et trafikkuhell i krysset Hesselberggata/ Lundegata i Skien.

  Laster Twitter-innhold
 • Brevik-deponi på høring

  Forslag til planprogram for et mulig deponi for farlig avfall i Dalen gruve i Brevik, sendes nå ut på høring. Forslaget er utarbeidet av NOAH AS. Svarfrist på høringen er 31. januar neste år.

  Norcem total frå sjøsida
  Foto: Anne Lognvik / NRK