NRK Meny
Normal

Mann (22) truet med å skjære ut barnet samboeren bar på

En porsgrunnsmann er tiltalt for en rekke alvorlige trusler og voldshandlinger.

Nedre Telemark tingrett

Rettssaken mot den 22-år gamle mannen starter i Nedre Telemark tingrett onsdag denne uken.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Fra mars 2011 til februar 2014 skal 22-åringen utsatt samboeren sin for mishandling og en rekke trusler.

Kvinnen skal blant annet blitt slått, lugget og tvunget til å spørre om lov til å treffe venner. Han skal også ha ødelagt telefonen hennes for at hun ikke skulle kommunisere med andre.

En dag skal han ha truet med å drepe henne og skjære barnet deres ut av magen hennes. Han skal også ved en anledning satt en kniv mot magen hennes og tvunget henne til å gå opp i en leilighet.

Drapstruet samboeren

En fredag i mars 2014 var tiltalte på besøk hos broren i Porsgrunn. 22-åringens samboer var også til stede, og den tiltalte skal ha holdt henne på adressen mot hennes vilje.

Kvinnen ble slått flere ganger da hun forsøkte å forlate stedet. 22-åringen skal ha dratt henne i håret, tatt kvelertak på henne og slått henne i skulderen med en betonggjenstand.

Videre skal han ha uttalt at han skulle drepe henne, holdt en pute over ansiktet hennes slik at hun ikke fikk puste, og mistet bevisstheten. Etter det skal hun, mot sin vilje, ha blitt båret ut i en bil og blitt kjørt bort.

De to er ikke samboere lenger.

Kom med trusler

En formiddag i mars i fjor skal den tiltalte mannen ha oppsøkt en 22 år gammel kvinne og truet henne til å trekke en anmeldelse for legemsbeskadigelse mot en annen mann.

I april i fjor satt den tiltalte i Skien fengsel. Da skal han ha forsøkt å få en medinnsatt, som skulle ut på permisjon, til å levere et brev til broren. I brevet skal det ha stått at broren skulle instruere et kvinnelig vitne til å avgi en bestemt forklaring i anledning en straffesak mot den nå tiltalte mannen.

Nekter skyld

Mannens forsvarer, advokat Jan Christian Kvanvik, sier hans klient erkjenner straffskyld for deler av tiltalen. 22-åringen nekter for å ha utsatt samboeren for vold, trusler eller krenkelser slik det framstår i tiltalen.

Han innrømmer å ha vært i kontakt med vitner, men kontakten skal ikke ha vært i form av vold eller trusler.

Saken skal opp i Nedre Telemark tingrett onsdag 11. februar.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.