NRK Meny
Normal

– Borten Moe er den beste

Fraksjonene i Senterpartiet teller nå stemmer. Det kan gå mot et jevnt valg mellom de to første nestlederkandidatene på det ekstraordinære landsmøtet.

Landsstyremøte i SP

Striden står om Ola Borten Moe (i midten) skal få tillit som første nestleder i partiet på det ekstraordinære landsmøtet. Her sammen med påtroppende leder Trygve Slagsvold Vedum og avtroppende leder Liv Signe Navarsete.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Ola Borten Moe kan forbedre flere forhold. Det har jeg snakket med han om. Jeg tror han blir en god nestleder, sier fylkesordfører i Telemark, Terje Riis Johansen, som går inn for Borten Moe.

Riis Johansen leder valgkomiteen, der flertallet vil ha Anne Beathe Tvinnereim.

Les også:

– Hva er det med Ola Borten Moe som skaper så mye strid?

– Jeg vil ikke gå så mye inn på det, Jeg er opptatt av å komme videre. Ola Borten Moe har som alle oss andre sterke og svake sider. Nå har jeg bedt Senterpartiet om å snakke folk opp og om hvilke kvaliteter kandidatene har. Jeg kunne stemme på alle kandidatene, men uansett utfall, er det viktig hvordan vi forholder oss til resultatet på landsmøtet.

– Flere hevder at Borten Moe kjører et sololøp.

Terje Riis-Johansen

Fylkesordfører i Telemark Terje Riis Johansen mener Ola Borten Moe er den beste som første nestleder.

Foto: Øijord, Thomas Winje / Scanpix

– Dette er ikke svart hvitt og jeg har tatt det opp med Ola, saker som han skulle håndtert annerledes.

– Han er best

Riis-Johansen mener at han er en av de flinkeste, har vært statsråd og er en av dem som kan håndtere statsministeren i en TV-debatt. Han setter dagsorden og gjør Senterpartiet interessant som parti.

– Hvordan jobber du for at Ola Borten Moe skal bli valgt?

– Jeg legger ikke opp til noen fraksjonering og vil fokusere på det store bildet. Og at senterpartiet går langt utover diskusjonen om enkeltpersoner. Dette må vi takle. Jeg respekterer andres meninger og kommer ikke til å drive noen valgkamp som sådan framover nå.

Fraksjoner

Riis Johansen peker på at valgkomiteen står samla om forslaget til nytt sentralstyre. Det eneste det er delte meninger om er første nestledervervet.

– Uansett om vi hadde kommet til enighet i valgkomiteen, ville det dukket opp fraksjoner på landsmøtet. Det er jeg ikke i tvil om, sier Riis Johansen.

– Derfor tar valgkomiteen til seg organisasjonens signaler og fremmer en delt innstilling.

– Kan det bli ro i partiet fram til landsmøtet?

– Vi må skille mellom før og etter landsmøtet. Det er ikke farlig med diskusjon hvis det gjelder å snakke folk opp. Vi tåler en debatt på landsmøtet, men det som er den store forskjellen er hvordan vi tar det derfra.

Riis-Johansen poengterer at det viktigste er å diskutere hvordan Senterpartiet skal komme i regjeringsposisjon igjen om tre år.