NRK Meny
Normal

Rune "Tribune" tror på seier

Det er å regne som et lokalderby når Strømsgodset og Odd møtes. Kampen i kveld er ekstra spennende fordi begge lagene kan ta medalje.

Rune Eikeland

TROR PÅ BORTESEIER: Rune 'Tribune' Eikeland mener Odd har medaljeformen inne.

Foto: Roald Marker / NRK

– Jeg tror Odd vinner fordi vi er i så god form. Vi har åtte seire og to uavgjort på de 10 siste kampene.

Det sier Rune Eikeland, en av Odds mest trofaste tilhengere. Kampen i kveld betyr ekstra mye. Odd ligger på fjerdeplass, mens Strømsgodset har den viktige bronsemedaljen. Og drammenslaget leder med ett poeng.

– Det er veldig viktig å vinne denne kampen. Blir det uavgjort betyr det at Godset fremdeles er foran oss. Da kan det bli den sure fjerdeplassen.

Les også

Tøffe kamper

Tradisjonelt reiser mange fra Skien til Drammen og omvendt når de to lagene møtes. Intet unntak denne gangen. Eikeland blir ikke alene.

Odd - Strømsgodset

Strømsgodset mot Odd betyr alltid tøffe og tette kamper.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Jeg er sikker på at vi blir 400–500 fra Telemark, vi nærmest invaderer Drammen, ler han

Hva Oddrane supporterklubb bidrar med for å heie laget sitt frem, er ikke noe annerledes enn det pleier å være.

– Vi gjør det samme som vi gjorde borte i Dortmund og i Elfsborg. Nemlig å lage kjempeliv.

Eikeland mangler ikke selvtillit. På begge steder var Oddrane i mindretall, Og de blir ikke i flertall i Drammen heller.

– Vi står på andre sida og når vi synger, hører vi ikke et pip fra GodsetUnionen, ler han.

Når det gjelder kampen på banen er det flere som tipper uavgjort. Begge lag har sterke forsvar. Om de har angrepsspillere som kan bryte gjennom er en annen sak.

 • Flere hundre får fritak

  312 fra Telemark og 2500 personer i Norge har hittil fått fritak fra de nye strømmålere av helsemessige grunner. De kundene som hittil har fått fritak, kommer til å få en strømmåler uten automatisk sender, melder TA

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.

 • En halv million står ubrukt

  Store summer blir stående ubrukte i fond hvert år, fordi for få personer søker på ulike legat og stipend. Til sammen står rundt en halv million kroner ubrukt de siste åra i utdanningslegatet og det sosiale legatet i Skien.

 • Prisaøkning i bomringen

  Bypakke Grenland bør øke bomtakstene for personbiler uten brikke. Det foreslår fylkesrådmannen. Fylkesrådmannen foreslår en prisøkning på 10 prosent.
  Samtidig foreslår hun en liten prisnedgang for personbiler med brikke,