NRK Meny
Normal

Tror Odd vil få omkamp etter protest

NRKs fotballekspert Tom Nordlie hyller Moldes medisinske apparat, som løp ut på banen for å ta seg av spillerne med hodeskader. Men han tror også at dette er grunnen til at Odd får omkamp.

Tom Nordlie

Man må si fra når man føler at reglementet er brutt, sier Tom Nordlie. Han tror Odd får omkamp mot Molde etter protesten.

Foto: Jan Kåre Ness, Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

I dag leverte Odd sin protest til Norges Fotballforbund, der de ber om omkamp etter en kontroversiell situasjon i 4-2-tapet for Molde sist helg.

Nordlie mener det var riktig av Odd å protestere.

– Det må ikke ses på som sutrete. Føler man at reglementet er brutt, så må man si fra. Så man akseptere avgjørelsen når den kommer.

«Blås av!»

Nordlie fulgte kampen fra NRKs studio i Oslo, og forteller at han ropte «Blås av!» da hodene til Molde-spiss Björn Bergmann Sigurdarson og Odd-forsvarer Steffen Hagen smalt sammen.

– Jeg mener at det skulle vært blåst og at situasjonen skulle vært avverget før det i det hele tatt ble mål, sier Nordlie.

At dommeren ikke blåste av da to spillere lå nede med hodeskader, er det første punktet i Odds klage til fotballforbundet.

Da var kampen ett minutt ut i tilleggstiden, og 16 år gamle Tobias Svendsen scoret for Molde i angrepet etter kollisjonen.

Odd har levert den formelle protesten etter Molde-kampen, forteller daglig leder, Einar Håndlykken.

Farlig skade eller ikke

Men til tross for at Nordlie mener det skulle vært blåst, tror han ikke Odd får medhold i dette punktet i klagen.

– Dommeren må først vite at det er en hodeskade. Han står så nært situasjonen at han bør se at det er en hodeskade, men hvis han ikke har sett det, har han anledning til å la spillet gå, sier Nordlie.

– Hvis han vurderer det som ikke farlig, har altså dommeren en anledning til å la spillet gå. Det er uenighet om dommeren uansett skal blåse når det er hodeskader. Da må man i hvert fall først vite at det er det, og det burde dommeren i hvert fall sett her.

Uvedkommende på banen

Mens Molde fullførte angrepet som endte med mål, var en person fra Moldes medisinske apparat på vei inn på banen. Dette er den andre grunnen til Odds protest til forbundet.

Jeg har selv løpt inn på banen en gang, da jeg var redd for at Ronny Deila hadde svelget tungen etter en kollisjon med Heidar Helguson. Da ble jeg utvist.

Tom Nordlie / NRK

– Akkurat det med at Moldes medisinske apparat er på banen under målet, er et lite dilemma for oss. For vi mener at det medisinske apparatet gjør det riktige. Men det er en feil at det ikke blåses av, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.

Nordlie er enig i at støtteapparatet til Molde gjorde alt riktig.

– Det er veldig bra at en fra støtteapparatet til Molde løper inn på banen for å ta seg av spillerne, sier han.

Molde - Odd

Dette er bildet som Odd mener beviser at Moldes støtteapparat (til venstre i bildet, ved sidelinja) er inne på banen før Molde tar ledelsen 3-2.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Men det er også dette jeg tror kan føre til at protesten kan bli tatt til følge, sier Nordlie.

Det målet blir meget kontroversielt. Sigurdarson og Hagen kolliderer og ligger nede etter en hodeduell. Spilleren hold seg til hodet, men dommeren lot spillet gå som førte til 3-2 målet. Odd protesterer voldsomt. Blodet renner fra hodet til Sigurdarson og islendingen må lappes sammen før han kan fortsette.

NRKs fotballreferat
Laster innhold, vennligst vent..
Molde-Odd

Her ligger Molde-spiss Björn Bergmann Sigurdarson og Odd-forsvarer Steffen Hagen etter sammenstøtet og Moldes tredje scoring.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix