NRK Meny
Normal

Tror ikke politiet stjal diamanter til 100 000

Spesialenheten for politisaker henlegger saken der politiet er anmeldt for å ha stjålet diamanter fra et bilpleiefirma i Grenland.

Odd Skei Kostveit

Politiinspektør Odd Skei Kostveit kunne i starten av februar i år bekrefte at politiet, Arbeidstilsynet og Skatt Sør hadde blitt anmeldt for tyveri av diamanter.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

– På bakgrunn av de undersøkelsene vi har foretatt, har vi konkludert med at det ikke er sannsynlig at politiets tjenestemenn har begått en straffbar handling, sier juridisk rådgiver Rune Fossum hos Spesialenheten for politisaker.

Anmeldt etter tilsyn

Det var etter et tilsyn ved et bilpleiefirma i Grenland i desember i fjor politiet i Telemark, Arbeidstilsynet og Skatteetaten ble anmeldt for å ha stjålet diamanter til en verdi av 100 000 kroner. Spesialenheten for politisaker har etter det vurdert om de skulle starte full etterforskning.

– Det skal jo være en viss grad av sannsynlighet før man starter etterforskning, og det er det vi har funnet ut at ikke er til stede. Saken blir dermed henlagt, sier Fossum.

Det er nå opp til politiet å avgjøre om de vil gå videre med anmeldelsen av Arbeidstilsynet og Skatteetaten.

Mente diamantene lå i skuff

Daglig leder ved bilpleiefirmaet, som ønsker å være anonym, sa til NRK tidligere i år at diamantene befant seg i en skuff på et låst kontor under tilsynet i desember.

– Det er ringer, kjeder og øredobber som har blitt borte. De lå bak disken i skuffen. Kontoret var låst, men ikke skuffen, sa han til NRK da.

Da tilsynet var over, var også smykkene med diamantene borte, ifølge daglig leder.

I etterkant av tilsynet skrev Arbeidstilsynet en tilsynsrapport med varsel om pålegg på flere punkter, blant annet på for lang arbeidstid og mangel på overtidsbetaling. Daglig leder ved bilpleiefirmaet har avfeiet kritikken fra Arbeidstilsynet og har hevdet at han har alt på det rene. Oppfølgingsrapporten fra Arbeidstilsynet er fortsatt ikke klar.