NRK Meny
Normal

– Hverdagen til Bård på Stortinget vil bli endret

Stortingsrepresentant Terje Lien Aasland fra Arbeiderpartiet tror hverdagen på Stortinget blir endret for Bård Hoksrud etter sexkjøp-skandalen i Latvia.

Terje Lien Aasland

Benkeleder for stortingspolitikerne fra Telemark på Stortinget, Terje Lien Aasland, sier Bård Hoksruds hverdag vil bli alt annet enn normal når han kommer tilbake.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Lien Aasland sier Hoksrud ikke kommer til å oppfatte hverdagen som den samme når han kommer tilbake til Stortinget.

Det tror jeg Bård Hoksrud ikke kommer til å oppfatte og heller ikke kommer til å oppleve. Ting er vesentlig forandret gjennom denne hendelsen, sier han til NRK.no.

– Tror du han kommer til å bli behandlet annerledes av kollegene på Stortinget?

– Ikke behandlet direkte, men det er klart inntrykket vil nok mange ha forandret når det gjelder den type oppførsel.

Ble sjokkert

Terje Lien Aasland er benkeleder for alle stortingsrepresentantene fra Telemark på Stortinget. Han sier at han ble sjokkert da han fikk opplysningene om Hoksruds angivelige sexkjøp.

– Det var en sjokkartet opplysning å få, samtidig som det berører en du har vært veldig nær som kollega i seks år. Man får to dimensjoner som gjør dette veldig vanskelig.

Lien Aasland sier at resten av telemarkspolitikerne på Stortinget også blir berørt av saken.

Vi blir jo involvert i den forstand at også vi har følelser og ser på oss som mennesker og kolleger. Sånn sett er det vanskelig. Dette er en alvorlig sak og det kommer til å berøre Bård Hoksrud for bestandig, noe han selv har gitt uttrykk for, og det tror jeg han har rett i.

– Godtar trolig boten

Det har blitt skrevet mye om hvorvidt Bård Hoksrud bil godta boten på 25.000 kroner som Telemark politidistrikt ga han i går.

Les: Bård Hoksrud får 25.000 kroner i sex-bot

I dag sier Hoksrud følgende til NRK:

– Jeg kommer trolig til å vedta boten. Nå vil jeg bare ha saken ut av verden.