NRK Meny
Normal

Tror drapet skjedde her

Politiet tror at hytta hvor den 26 år gamle kvinnen ble funnet død i går ettermiddag, er stedet hvor drapet skjedde.

26 år gammel kvinne funnet drept på Grønkjær

Politiet fortsetter i dag de tekniske undersøkelsene i hytta der kvinnen ble funnet død. De tror at funnstedet også er stedet der drapet skjedde.

Foto: Radio P5 Telemark

Etterforskningen av drapet pågår for fullt i dag, tirsdag.

– De tekniske undersøkelsene på funnstedet fortsetter i dag, med to teknikere fra Telemark politidistrikt på stedet. Politiet legger til grunn at funnstedet også er stedet der drapet skjedde, opplyser politiadvokat Jon Borgen ved Telemark politidistrikt.

I tillegg fortsetter politiet i dag med avhør av vitner og familie, oppfølging av tips som har kommet inn, innhenting av aktuell informasjon og bevissikring.

Hytta hvor kvinnen ble funnet, ligger ved Reskjemvannet mellom Notodden og Bø i Telemark.

Tilsto drapet

Det var ved 10-tiden søndag formiddag at politiet i Telemark fikk et nødanrop fra kvinnen som ba om hjelp, men samtalen ble brutt. Vitner meldte like etter om en bil som kjørte raskt bort fra stedet, med en mann, kvinne og et mindreårig barn i bilen.

Politiet fryktet at kvinnen var i bilen mot sin vilje, og var bortført av sin 45 år gamle ekskjæreste.

45-åringen ble pågrepet natt til mandag på en rasteplass langs riksveg 30, et par mil nord for Växjö i Sverige. Han hadde sitt 11 måneder gamle barn med seg i bilen. Moren til barnet var ikke i bilen og det ble iverksatt en stor leteaksjon etter den 26 år gamle kvinnen.

Mandag ettermiddag ble hun funnet død i hytta som ligger mellom Bø og Notodden. Ekskjæresten har tilstått drapet.

Han er siktet for overlagt drap.

– For tidlig å kommentere dødårsaken

Kvinnen blir sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Det gjøres blant annet for å kunne fastslå dødsårsaken.

– Det er fortsatt et tidlig stadium i etterforskningen, og det er for tidlig å kommentere noe nærmere om dødsårsaken og drapshandlingen, opplyser Borgen.

Kvinnen bodde i Drammen.

– Av hensyn til etterforskningen er det også lite som kan sies om foranledningen og hendelsesforløpet, bortsett fra at mannen og kvinnen skulle møtes søndag i forbindelse med at faren skulle ha samvær med barnet.

I dag starter også prosessen med å utlevere den 45 år gamle svenske mannen til Norge.

– Kontakten med svensk politi og påtalemyndighet videreføres med sikte på å utstede en nordisk arrestordre og begjære overlevering av den siktede til Norge, opplyser Borgen.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8
 • Dyrare søppel neste år

  Søppeldunken blir dyrare for nesten alle i Grenland frå nyttår. Den største auken kjem i Porsgrunn, skriv Varden. Anne Berit Steinseth i Grenland Renovasjon seier at det er kommunane som fastset prisane, og at dei vil variere frå år til år.

  Søppel, søppeldunker i Karasjok
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK
 • Nytt akuttmottak på Notodden

  Sjukehuset på Notodden får eit nytt og betre akuttmottak. Frå midten av januar flyttar akuttmottaket til større lokale i fyrste etasje, noko som blir betre for både pasientar og tilsette, skriv sjukehuset i ei pressemelding.

  Sykehuset på Notodden
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Ynskjer fleire søkarar frå Telemark

  46 eigarar av kulturminne i Telemark har søkt om nesten 11 millionar til saman frå Kulturminnefondet. Fondet har fått inn søknadar om 325 millionar kroner i heile landet. – Vi ynskjer oss fleire søkarar frå Telemark, seier direktør Simen Bjørgen.

  Simen Bjørgen
  Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK