NRK Meny
Normal

Sikter mot Europa

Marius er allerede både norsk og nordisk mester i trialkjøring, en motorsport som krever balanse og presisjon. Det demonstrerer han blant annet ved å kjøre over Pål Anders Ullevålseter.

Marius Christiansen

Norsk og nordisk mester i Trial, Marius Christiansen viste fram triks under trafikksikkerhetsdagen i Skien.

Foto: Eirik Haugen / NRK

18 år gamle Marius Christiansen fra Gvarv viste frem kunstene sine under trafikksikkerhetsdagen for motorsykler i Skien denne helga.

Marius er både norsk og nordisk mester. I helgen viste han at han har full kontroll på sykkelen, ved blant annet å kjøre over Pål Anders Ullevålseter.

Video som viser trialkjører Marius Christiansen fra Gvarv kjører over Pål Anders Ullevålseter.

Trialkjøring dreier seg om å ta seg fram i terrenget uten å være ned i bakken med beina. Det handler om å ha balanse, utholdenhet og spenst.

– Så tøft ut

Marius Christiansen forteller at han satser fullt på sporten, men går på skole ved siden av.

– Det begynte med at pappa tok meg med på trening da jeg var 8 år. Jeg syntes det så veldig tøft ut, og det er det også.

Christiansen har en klar målsetting om å nå enda høyere innen trialkjøring. På sikt vil han bli europamester og i år ønsker han seg på pallen i EM.

Fikk oppvisning

Det var Statens vegvesen som hadde invitert Marius til Skien i forbindelse med trafikksikkerhetsdagen for MC-førere. De kunne tilby kurs i balanse, fartstilpasning og brems

De frammøtte fikk selvfølgelig også en oppvisning med Pål Anders Ullevålseter og Marius Christiansen.

Se litt av oppvisningen til Christiansen her:

Nordisk mester i Trial Marius Christiansen viser hva han kan.