NRK Meny
Normal

Trenger frivillige

Røde Kors trenger flere frivillige. Onsdag kveld inviterer Røde Kors i Skien til et møte for å rekruttere flere som kan jobbe frivillig. 

Leiteaksjon
Foto: Ingvil Aaen Torpe / NRK

Betalingen du får er at noen helt garantert setter pris på deg og det du gjør, sier Stine Brekka, frivillighetskooordinator i Telemark Røde Kors.

I dag er 1500 telemarkinger tilknyttet frivillighetsordningen i Røde Kors.

Og det er ikke bare kakelotteri, bøsseinnsamlig og vaffelsalg det dreier seg om.

Noe for enhver smak

Det er mange forskjellige oppgaver du kan involvere deg i. Du kan hjelpe til som flyktingeguide. Det er behov for frivillige som kan hjelpe flyktninger som har behov for å finne frem og gjøre seg kjent i det norske samfunnet.

Bonus er at det arrangeres matlagingskurs. Der kan du lære og lage matretter fra andre land.

Barnas Røde Kors trenger ledere, og det er behov for ledere på aktivitetsferiene som Røde Kors arrangerer.

Nettverksguider er det behov for. Tidligere narkomane, tidligere innsatte og psykisk syke trenger mennesker som kan hjelpe dem, gå på kino sammen og gjøre forskjellige aktiviteter sammen.

Lønn i form av glede

Røde Kors trenger også frivillige til leteaksjoner.

- Vi trenger folk som kan være med og lete hvis noen har gått seg vill. Nå må få hjelp fra andre distrikter, og vi har til og med måttet tilkalle hjelp fra Sverige.

Det du får "i lønn" er gleden over å hjelpe noen.

Alle som ønsker å være frivillig, blir intervjuet, slik at vi sammen skal finne noe som passer den enkelte, forteller Brekka.

Møtet er i Humanitetens hus i Kverndalen i Skien onsdag kveld klokka 19:00.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kjører skuterløyper for rådyr

  Rådyr og annet vilt sliter med å komme seg fram i den dype snøen for å finne mat. De siste dagene har mange derfor fulgt oppfordringa om å kjøre opp skuteløyper. Skogeier Thor Wraa i Drangedal sier det er viktig å hjelpe dyra gjennom vårknipa.

  Rådyr
  Foto: Tore Hauge
 • Vil granske kjøpet av Perlen

  Kontrollutvalget i Telemark fylkeskommune har vedtatt å be om selskapskontroll av Kragerø Fjordbåtselskap etter kjøpet av hurtigbåten Perlen. Leder av kontrollutvalget, Per Lykke, bekrefter overfor TA at bakgrunnen er bekymringsmeldinger.

  Hurtigbåten Perlen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Endelig obduksjonsrapport klar

  Politiet tror Hjalmar Johnsen falt i Damfossen og drukna etter å ha blitt påkjørt med sykkel på Bruene i Skien. Den endelige obduksjonsrapporten oppgir ingen annen mulig dødsårsak. – Det tolker vi som at drukning er den mest nærliggende dødsårsaken, sier politiadvokat Asle Sandnes til Varden.

  Mann pågrepet og siktet for uaktsomt drap
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK