Trenger du disse forsikringene?

Bør vi forsikre alt vi har
Foto: Grafikk: Nils Martin Brandvik / NRK

1/7

Du er på reise og blir frastjålet telefonen din. Du har ikke tegnet egen forsikring for telefonen, men du har reiseforsikring. Får du erstattet telefonen?

2/7

Du kjøper deg ny pc, og butikken tilbyr deg en forsikring på produktet. Du har innboforsikring og reiseforsikring. Trenger du tilleggsforsikringen?

3/7

Det brenner i huset ditt, og bunaden går tapt. Du har innboforsikring, men du har ikke egen forsikring for bunaden. Gjelder innboforsikringen for bunaden?

4/7

Du skal på ferie, og betaler reisen med Eurocard/Mastercard. Trenger du reiseforsikring og avbestillingsforsikring?

5/7

Du blir mor eller far for første gang, og er i tvil om du skal tegne en barneforsikring, eller ikke. Bør du gjøre det?

6/7

Du skal på ferie og bestiller flybillett på nett. Du har reiseforsikring, men blir usikker når flyselskapet gir deg et valg om å bestille avbestillingsforsikring. Det kan jo være kjekt, i tilfelle du blir syk, tenker du. Men trenger du denne avbestillingsforsikringen, når du allerede har reiseforsikring?

7/7

Du kjøper deg ny sykkel, men plutselig blir den stjålet. Du puster lettet ut over at du har tegnet sykkelforsikring, men så forteller en venn at sykkelen kanskje var dekket av innboforsikringen din. Kunne du ha droppet sykkelforsikringen?

*Avvik fra disse svarene kan forekomme. Informasjonen er hentet fra Forbrukerrådet og de fire største forsikringsselskapene i Norge.