NRK Meny
Normal

Trekker til fjells i vinterferien

Finanskrisa får nordmenn til å velge skiferie hjemme i Norge.

Gautefall
Foto: Martin Øyvang / NRK

- Nordmenn har en tendens til å velge det trygge og sikre istede for det ukjente og usikre i nedgangstider, sier førstelektor i reiseliv ved Høgskolen i Telemark Ragnar Prestholdt.

- Lettere å planlegge

Han mener det er lettere å planlegge hvilke utgifter som går med på en skiferie i hjemlandet enn en tur sørover på kontinentet, og at dette er viktig for folk i dagens økonomiske situasjon.

- En annen faktor når det gjelder turiststrømmen til fjellet i vinterferien er det stabile vinterværet vi har hatt siden jul. Vi må vel tilbake til OL-vinteren i 1994 for å finne samme stabilitet, og dette gjør at en skiferie blir lettere å planlegge.

Video nsps_upload_2009_2_20_13_31_1_18.jpg

Se video: Gøy med vinter

Merker interessen

På Gautefall skisenter merker de godt pågangen av skiglade nordmenn i vinterferien.

Sten Rytter

Hotelldirektør Sten Rytter ved Gautefall Hotell

Foto: Martin Øyvang / NRK

- Vi har hatt en økning på 20 prosent i antall overnattingsgjester og besøkende siden i fjor, sier hotelldirektør Sten Rytter ved Gautefall Hotell.

Han sier seg enig med Prestholdt når det gjelder stabilt vintervær og finanskrise som faktorer.

- Stabilt vintervær gjør at folk blir mer inspirert til å reise til fjells i ferien, og i tillegg så er det jo sånn at folk blir mer sparsomme i trange tider og derfor faller valget på ferier innenlands, avslutter Rytter

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.

 • Mistenkt for kjøring i ruspåvirket

  Politiet stoppet en bil Langangen sentrum etter de hadde fått flere meldinger om at bilen kjørte vinglete på veien. Politihelikopteret observerte bilen ved Moheim i Porsgrunn. Patruljen tok igjen bilen på gamle E18 og stanset bilen i Langangen sentrum.