NRK Meny
Normal

Trekker til fjells i vinterferien

Finanskrisa får nordmenn til å velge skiferie hjemme i Norge.

Gautefall
Foto: Martin Øyvang / NRK

- Nordmenn har en tendens til å velge det trygge og sikre istede for det ukjente og usikre i nedgangstider, sier førstelektor i reiseliv ved Høgskolen i Telemark Ragnar Prestholdt.

- Lettere å planlegge

Han mener det er lettere å planlegge hvilke utgifter som går med på en skiferie i hjemlandet enn en tur sørover på kontinentet, og at dette er viktig for folk i dagens økonomiske situasjon.

- En annen faktor når det gjelder turiststrømmen til fjellet i vinterferien er det stabile vinterværet vi har hatt siden jul. Vi må vel tilbake til OL-vinteren i 1994 for å finne samme stabilitet, og dette gjør at en skiferie blir lettere å planlegge.

Video nsps_upload_2009_2_20_13_31_1_18.jpg

Se video: Gøy med vinter

Merker interessen

På Gautefall skisenter merker de godt pågangen av skiglade nordmenn i vinterferien.

Sten Rytter

Hotelldirektør Sten Rytter ved Gautefall Hotell

Foto: Martin Øyvang / NRK

- Vi har hatt en økning på 20 prosent i antall overnattingsgjester og besøkende siden i fjor, sier hotelldirektør Sten Rytter ved Gautefall Hotell.

Han sier seg enig med Prestholdt når det gjelder stabilt vintervær og finanskrise som faktorer.

- Stabilt vintervær gjør at folk blir mer inspirert til å reise til fjells i ferien, og i tillegg så er det jo sånn at folk blir mer sparsomme i trange tider og derfor faller valget på ferier innenlands, avslutter Rytter

 • Tinn mot Miljødepartementet

  Tinn kommune går mot Klima- og miljødepartementet sitt forslag om å endre vassforskrifta og naturmangfaldlova. Dei meiner forslaget tek frå kommunane rett til å bestemme over eigne ressursar. Fylkeskommunen og andre kommunar har gjort liknande tiltak.

 • Ny regiondirektør i NAV

  Terje Tønnesen blir ny regiondirektør i NAV Vestfold og Telemark. Tønnesen har vore fylkesdirektør i NAV Telemark sidan 2006. Han vil fortsetja som fylkesdirektør i Telemark samtidig som han leier prosessen med å etablere den nye regionen.

  Terje Tønnesen
  Foto: Rolf-Christian Hattling / NRK
 • Fint i dag, OBS-varsel i morgon

  Det er sendt ut OBS-varsel i sju fylke, mellom anna Telemark. I morgon er det fare for regn som frys på bakken, og det kan bli glatt fyrst på dagen. Meteorologisk institutt ber både dei som skal køyre og gå om å vera forsiktige.

  Laster Twitter-innhold
 • Ber kommuner bestille jodtabletter

  Et kriseutvalg mener faren for atomulykker har økt. Nå ber Helsedirektoratet alle kommuner skaffe seg et lager av jodtabletter. Ved radioaktivitet kan jod hindre kreft i skjoldbruskkjertelen hos barn og ungdom.