NRK Meny
Normal

Trekker til fjells i vinterferien

Finanskrisa får nordmenn til å velge skiferie hjemme i Norge.

Gautefall
Foto: Martin Øyvang / NRK

- Nordmenn har en tendens til å velge det trygge og sikre istede for det ukjente og usikre i nedgangstider, sier førstelektor i reiseliv ved Høgskolen i Telemark Ragnar Prestholdt.

- Lettere å planlegge

Han mener det er lettere å planlegge hvilke utgifter som går med på en skiferie i hjemlandet enn en tur sørover på kontinentet, og at dette er viktig for folk i dagens økonomiske situasjon.

- En annen faktor når det gjelder turiststrømmen til fjellet i vinterferien er det stabile vinterværet vi har hatt siden jul. Vi må vel tilbake til OL-vinteren i 1994 for å finne samme stabilitet, og dette gjør at en skiferie blir lettere å planlegge.

Video nsps_upload_2009_2_20_13_31_1_18.jpg

Se video: Gøy med vinter

Merker interessen

På Gautefall skisenter merker de godt pågangen av skiglade nordmenn i vinterferien.

Sten Rytter

Hotelldirektør Sten Rytter ved Gautefall Hotell

Foto: Martin Øyvang / NRK

- Vi har hatt en økning på 20 prosent i antall overnattingsgjester og besøkende siden i fjor, sier hotelldirektør Sten Rytter ved Gautefall Hotell.

Han sier seg enig med Prestholdt når det gjelder stabilt vintervær og finanskrise som faktorer.

- Stabilt vintervær gjør at folk blir mer inspirert til å reise til fjells i ferien, og i tillegg så er det jo sånn at folk blir mer sparsomme i trange tider og derfor faller valget på ferier innenlands, avslutter Rytter

 • Vasslekkasje på Åfoss

  På Åfoss i Skien stengde vassverket kranene i ein halv time i sekstida i kveld på grunn av lekkasje.

  Laster Twitter-innhold
 • Rådyrkalven måtte avlivast

  Viltnemnda kom til Håvundvegen for å hjelpe til med ein rådyrkalv som var i klem under ein høyball. Kalven måtte dessverre avlivast, melder politiet.

 • Rykkjer ut for å hjelpe rådyrkalv

  Politiet rykkjer ut til Håvundvegen for å hjelpe ein innringar med å få laus ein rådyrkalv som er klemt under ein høyball.

 • Finn ikkje ut kva forureininga er

  Politiet finn ikkje ut kva den sotaktige forureininga i Frierfjorden er, og har avslutta saka. Det vart fyrst meldt om eit oljeflak utanfor Rafnes industriområde, men undersøkingar viste at det ikkje dreia seg om oljesøl. Stoffet vil løyse seg opp og har ingen miljømessige konsekvensar.

  Forurensing Frierfjorden
  Foto: Robert Hansen / NRK