Trekker søknad som visepolitimester

Fungerende visepolitimester Rita Kilvær velger å trekke sin søknad til visepolitimesterjobben i Sør-Øst politidistrikt.

Rita Kilvær
Foto: Anne Lognvik

– Nå har jeg hatt mulighet til å prøve ut denne stillingen her siden januar i år og søknadsfristen gikk ut i august, så det har gått ytterligere noen måneder. Basert på de erfaringene jeg har gjort meg, så ønsker jeg ikke lenger å stå på søkerlisten og trekker meg derfor, sier Kilvær til NRK.

– Hvordan er samarbeidet i ledelsen i Sør-Øst Politidistrikt?

– Jeg har ikke noe ønske om å gå inni noen ytterligere kommentarer knyttet til det.

Det var i august at søknadsfristen til visepolitimesterstillingen gikk ut, og Kilvær var en av ni søkere. En person trakk søknaden sin før søkerlisten ble gjort kjent. Fredag ettermiddag ble det klart at også Kilvær trekker sin søknad.

– Sterk søker

Kilvær fungerer i dag som visepolitimester i distriktet og var før dette politimester i tidligere Telemark politidistrikt fra oktober 2012.

- Rita Kilvær er en sterk søker. Jeg mener det er riktig at hun trekker søknaden hvis hun ikke ønsker seg inn i stillingen. Kilvær har lang ledererfaring både fra politiet og andre etater, og jeg håper hun ønsker å gå inn i andre sentraler roller i distriktet, sier politimester Christine Fossen til politi.no.

Visepolitimester i Sør-Øst skal utnevnes av Kongen i Statsråd. Det er ennå ikke klart når utnevnelsen finner sted.

-Vi har flere gode kandidater på søkerlister, jeg håper vi kan få på plass en visepolitimester i vårt nye distrikt i løpet av kort tid, sier Fossen.