NRK Meny
Normal

Trebarnsfar i E18-ulykke var ildsjel: – Mange vil savne han

SKIEN (NRK): Herkules fotball er i sorg etter dødsulykken på E18 1. nyttårsdag, der en trebarnsfar fra Skien omkom. – Det er sånne som han som gjør det mulig å drive en fotballklubb, sier styreleder Tore Hammersmark.

Dødsulykke på E18 i Larvik natt til 1. nyttårsdag

Det var et voldsomt syn som møtte de som kom til ulykkesstedet natt til 1. januar.

Foto: Geir Eriksen

Tore Hammersmark

I SJOKK: Trebarnsfaren som døde i trafikkulykken på E18 var en av de frivillige som hjalp mye til i Herkules fotball, forteller styreleder Tore Hammersmark.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

En trebarnsfar fra Skien døde på stedet, mens moren og deres fem år gamle datter ble alvorlig skadd i E18-ulykken. En sjuåring og en 11 måneder gammel baby fikk lettere skader. Hele familien var aktive i Herkules fotball.

– Denne ulykka har gått dypt inn på mange i lokalmiljøet. Du sammenligner gjerne med deg selv, og tenker at dette like gjerne kunne skjedd din egen familie, sier styreleder i Herkules fotball Tore Hammersmark.

– Han bidro sterkt

Klubben minnes den omkomne familiefaren i takknemlighet.

– Det er sånne som han som gjør at vi kan drive en klubb. Han heiet fram sønnen sin fra sidelinja, var med på treninger og solgte pølser og vafler i kiosken. Han bidro sterkt i breddeklubben vår, sier Hammersmark.

7-åringen i familien spiller fotball på et av lagene, og vil bli tatt godt vare på av trenerne, lover styrelederen.

Husker deler av hendelsen

Magnar Pedersen.

Magnar Pedersen i politiet sier de vil fortsette vaktholdet på sykehuset, der den siktede 21-åringen er innlagt.

Foto: Per Foss / NRK

Den drapssiktede 21-åringen fra Bergen, bosatt i Skien, som kjørte rett inn i familiebilen, ble avhørt for første gang mandag.

Han erkjenner ikke straffskyld ut fra siktelsen slik den lyder nå, forteller politiet.

– Han svarte greit på de spørsmålene han ble stilt av etterforsker. Han ga en forklaring på det som skjedde forut, og en del av episoden, men dette er bare første av flere avhør. Jeg kan ikke gi flere detaljer, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

Politiet holder vakt

21-åringen ligger fortsatt på sykehus og er operert flere ganger etter ulykken. Politiet har hele tiden holdt vakt ved rommet hans, og vil fortsette med det.

– Vi har vakthold av flere grunner, blant annet bevisforspillelsesfaren, sier Pedersen.