Blir familiens nye politikerstolthet

Telemarks nybakte valgvinner Christian Tynning-Bjørnø ble født samme året som bestefaren takket for seg på Stortinget. Nå går han i sin bestefars fotspor – og det gjør mamma stolt.

Christian Tynning-Bjørnø

Mor og sønn fikk begge lite søvn den dramatiske valgnatten. Nå kan de begge puste lettet ut, etter at det er klart at Christian Tynning-Bjørnø blir en del av Telemarks stortingsbenk.

Foto: Øystein Økter / NRK

– Endelig tør jeg å tenke at jeg kan ha jobb på Stortinget i oktober!

Arbeiderpartiets tredjekandidat i Telemark Christian Tynning-Bjørnø har hatt et høydramatisk siste døgn, i sin lengten etter stortingsplass.

Etter en dramatisk valgthriller er han nå trygt inne på tinget. Dermed er han Telemarks valgvinner, til tross for et rødgrønt nederlag på landsbasis.

Les også:

I morfars fotspor

Og når Christian Tynning-Bjørnø nå ser ut til å ha sikret seg stortingsplassen, går han i sin morfars Torstein Tynnings fotspor.

Forskjellen på de to er at mannen Tynning-Bjørnø kalte for «beste» hadde vært valgvinner i år også på landsbasis. Han var nemlig Høyre-representant.

Torstein Tynning

Torstein Tynning holder innlegg på Stortinget. Nå er barnebarnet hans Christian klar for å innta den samme salen og bli stortingsrepresentant.

Foto: Arkiv / NRK

Men Christians mormor Solveig Prøis Tynning mener at hennes mann ville vært svært fornøyd med barnebarnets prestasjon, uavhengig av partivalget.

– Han hadde sagt «heia». Dette her er veldig flott. Mannen min mislikte folk som ikke var interessert i politikk. Og han likte både Høyre og Arbeiderpartiet, småpartiene hadde han derimot ikke sans for, sier hun.

Politikk rundt middagsbordet

Og bestefar Torstein og barnebarn Christian er ikke de eneste i slekta som har vært brennende opptatt av utviklingen i samfunnet. Christians mor Signe Tynning sier at interessen for politikk er et kjennetegn for hele familien.

– Det har jo alltid vært politikk rundt våre middagsbord. Aviser har ligget på bordet, og Dagsnytt har alltid stått på. Det er en del av oppveksten vår.

Dermed er hun heller ikke så overrasket over at sønnen hennes nå tar skrittet inn i det politiske selskapet på et nasjonalt plan.

– Han har stått på og vært aktiv politiker helt siden han var tretten år. Så jeg så jo tidlig han hadde teft for dette her. Jeg er ikke veldig overrasket at han nå blir rikspolitiker.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Christian Tynning-Bjørnø

Politikk og familietid går hånd i hånd for Tynning-slekten. Christian Tynning-Bjørnø er klar for Stortinget, det fortjener familiefeiring.

Foto: Øystein Økter / NRK

Stolt over sønnen

Mamma sier det ble veldig lite søvn i natt. Og hun er imponert over sønnen sin.

– Han har gjort en veldig, veldig god valgkamp. Selvfølgelig er jeg stolt, jeg syns han er flink.

Og hun bekymrer seg overhodet ikke for om sønnen vil kunne gjøre en god figur i et vanskelig yrke.

– Det er det jeg er minst redd for. Christian er veldig god på å bli kjent med folk, og han blir godt likt, på tvers av partier. Han kommer til å få vist seg frem, på vegne av Telemark.