NRK Meny
Normal

Travel lørdag ettermiddag for politiet

Telemark politidistrikt har hatt mange saker å håndtere lørdag ettermiddag: Innbrudd, trafikkulykker og ordensforstyrrelser. Les om sakene her.

Politistasjon i Skien.

I Skien har det vært både en trafikkulykke og en ordensforstyrrelse lørdag ettermiddag. Også andre steder i fylket har det skjedd ting som politiet har måttet ta hånd om. Her ser vi Skien politistasjon.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det har vært en forholdsvis rolig sommer så langt for politiet i Telemark.

Lørdag ettermiddag har det imidlertid vært ganske så mye å gjøre, med flere saker av ulik alvorlighetsgrad.

Ubudne gjester i bolighus

Politiet ble i ettermiddag oppringt fra en beboer i Brevik som hadde fått ubudne

Tor Ragnar Steffensen

Tor Ragnar Steffensen er operasjonsleder ved Telemark politidistrikt i kveld.

Foto: Anne Lognvik / NRK

gjester. Han følte seg truet av gjestene og ba om å få politiet til stedet for å fjerne dem.

– Politiet reiste til stedet og to personer ble tatt med inn til sentralarresten, da de var svært lite samarbeidsvillige. Begge personene ble satt inn i politiarresten og blir anmeldt for trusler, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt Tor Ragnar Steffensen.

Innbrudd i Porsgrunn

Det har også vært innbrudd i et hus i Friggsgate i Porsgrunn. En TV er stjålet, og det er rotet rundt i skuffer og skap.

Man har foreløpig Ikke full oversikt over hva som er tatt.

Politiet oppretter sak på forholdet.

Franskmann i trafikkulykke

Det har vært en trafikkulykke på E134, etter at en personbil kjørte rett inn i en fjellvegg cirka 500 meter etter Nutheim.

Alle nødetatene rykket ut etter at meldingen om trafikkulykken kom. Det var heldigvis ikke snakk om personskader.

– Bilføreren var en franskmann rundt 60 år som opplyste at han hadde blitt blendet av sola og derfor kjørt av veien. Bilen ble tauet bort av et bilbergingsfirma, sier operasjonsleder Steffensen.

Mopedvelt i Skien

En annen trafikkulykke skjedde i ettermiddag i rundkjøringen på Nylende i Skien.

En kvinnelig mopedist kom litt for fort inn i rundkjøringen, og dette medførte at hun kjørte inn i fortauskanten og veltet.

– Kvinnen har formodentlig brukket kravebenet. Mopedisten ble transportert til sykehuset av ambulanse, politiet har opprettet sak, sier operasjonslederen.

Ordensforstyrrelse og falsk seddel

En person ble pågrepet på Gulset etter å ha truet med å knuse en bil på utsiden av ett hus.

Han ble tatt med til politihuset og anmeldelse ble opprettet av patruljen.

Og til sist:

Det har i løpet av dagen blitt benyttet en falsk 200-lapp hos en bensinstasjon i Drangedal.

– Seddelen blir sikret og vil bli sjekket av politiet, avslutter operasjonsleder Steffensen.

 • Anmeldt for scooterkjøring

  Politiet og Statens naturoppsyn har utført kontroll av motorferdsel i utmark i Vinje og Seljord denne helgen. 4 personer er anmeldt for å ha kjørt snøscooter uten løyve. Statens naturoppsyn har skrevet ut 3 gebyrer til snøscooterkjørere som har kjørt utenfor lovlige traseer i Vinje.

 • Fare for flere feil

  222 kunder er nå uten strøm i Vestfold og Grenland. De fleste av disse er knyttet til en kontrollert utkopling for å fjerne is fra ledningene vest for Farrisvannet i Larvik. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Mange steder er det mye snø og is på ledninger og trær. Faren for nye feil gjør at selskapet gjennomfører kontrollerte utkoblinger. Mildværet og nedbøren som er ventet til uka øker faren for nye feilsituasjoner, ifølge Skagerak Nett. Derfor opprettholder derfor selskapet full beredskap. Se avbruddskart her.

  Mats Holmbakken, Skagerak Nett, driver feilretting i høyden.
  Foto: Geir Iskasen / Skagerak Nett
 • Fikk tur over Skien

  Fem luftballonger fløy i dag over Skien. For en av dem som var med ble det hele en stor overraskelse. Helena Byggstøyl trodde egentlig at hun skulle på skitur, men ble lurt av kjæresten. Han hadde planlagt en luftballongtur over Skien. Turen endte med en god landing på en gangsti rett ved Børsesjø.

  Luftballong over Skien.
  Foto: Helena Louisa Byggstøyl / privat
 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.