NRK Meny
Normal

Trapper opp letingen etter savnet mann (58)

SKIEN (NRK): En miniubåt har blitt satt inn i leteaksjonen etter en savnet 58 år gammel mann i Telemark.

Søk med miniubåt etter savnet mann i Kilevannet

Politiet har nå satt inn en miniubåt i søket etter den 58 år gamle mannen som er savnet etter en fisketur på Kilevannet i Skien.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Vi søker med en ROV, en miniubåt, på stedet. Vi antar at han har falt i vannet og utvider søket i Kilevann, sier operasjonsleder Geir Kastmo i Telemark politidistrikt mandag.

Den 58-årige mannen var på fisketur med en kamerat fredag kveld da han plutselig var borte lørdag morgen.

I tillegg til politi med hundepatruljer har det vært lett etter mannen også av store mannskaper fra Røde Kors og Sivilforsvaret gjennom helgen. I tillegg har det vært lett med helikopter, dykkere, og det er brukt ATV for å komme fram i terrenget. Nå håper politiet at miniubåten vil finne svar.

Kontrollstasjon for miniubåt slepes ut på Kilevann

Her slepes kontrollstasjonen for miniubåten ut på Kilevann i Skien.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Leteaksjon på land trappes ikke ned

– Det er et krevende område å søke i, og de som er ute nå gjør en solid jobb. Vi er takknemlige for at så mange har stilt opp. I tillegg til mannskaper fra Sivilforsvaret og Røde Kors, har vi en båt som nå gjør strandsøk. Politibåten er også med i letingen, sier innsatsleder på stedet, Terje Sandik til NRK.no.

58-åringen hadde på seg en svart jakke og dongeribukse da han sist ble sett. Han er 174 centimeter høy, har normal kroppsbygning, grått hår, blå øyne og bruker briller, ifølge politiet, som gikk ut med navn og foto på den savnede søndag formiddag.

Fra 0-40 meters dybde

Minubåten søker nå på bunnen av Kilevannet i Skien. Det er snakk om store dybder, og vanskelige leteforhold.

– Dybden i vannet går fra 0 til 40 meter på svært korte avstander, og det er mye bunnslam og veldig dårlig sikt. Minubåten har kamera og sonar som den søker på bunnen med.

– Er det et stort område av vannet som må undersøkes?

– Foreløpig har vi indikasjoner som tilsier at vi leter i området der han sist ble sett, og så må vi se om andre opplysninger viser at vi må lete andre steder. Vi har ikke fått nye opplysninger om mannen, sier han.

58-åringen skal ha hatt med seg en mobiltelefon. Politiet har ikke sporet signaler fra mobilen hans etter at han forsvant.

Leteaksjonen fortsetter med full styrke hele mandag.

Laster kart, vennligst vent...