NRK Meny
Normal

Så mye er sykkelsirkuset verdt for Telemark

Reklamerverdien for Telemark under sykkelrittet Tour of Norway er verdt flere titalls millioner. – Vi skal kjempe for å få sirkuset tilbake neste år, sier reiselivsbransjen.

Tour of Norway på Rjukan

Vinneren Jesper Hansen fra Danmark etter målgang i Rjukan etter 3. etappe av Tour of Norway.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Andre og tredje etappe av sykkelrittet Tour of Norway gikk gjennom Telemark, fra Langesund i sør til Rjukan i nord. Det hele har vært en stor suksess, konstaterer daglig leder i Visit Grenland.

kjetil østli breviksbrua

Kjetil Østlie puster lettet ut etter to hektiske sykkeldager gjennom Telemark.

Foto: Mathias Soleng

– Sportslig har det tilført rittet mer dramatikk, i tillegg til flott natur i solfylte Langesund og vinterstorm på Gaustatoppen. Det har vært et fantastisk utstillingsvindu for reiselivet i Telemark, sier Kjetil Østlie til NRK.

– Hvor mye er reklamen verdt i penger?

– Det er vanskelig å si. Bare TV-reklamen ville kostet minst 500.000 kroner. Etappene torsdag og fredag ble direktesendt på TV, samtidig som rittet var toppsak i alle sportssendinger begge dagene.

Slik påvirker Tour of Norway trafikken

Gull verdt for Telemark

Merkevarerådgiver Tommy Holt i Edison Wolfram sier til Varden at reklamerverdien for Telemark under sykkelrittet Tour of Norway er verdt flere titalls millioner.

– Det er gull verdt for Telemark. Det er sikkert mulig å beregne verdien, men det er vanskelig. Den aller største verdien ligger i det enorme engasjementet det skaper i lokalbefolkningen og dermed også i sosiale medier, sier Holt til avisa.

Tour of Norway på Rjukan

Alexander Kristoff (Team Katjusja) (t.h) under Målgang i Rjukan etter 3. etappe av Tour of Norway.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Bli med bak kulissene på Tour of Norway

Boasson Hagen: – Formen er bra

Sultne på mer

Kjetil Østlie i Visit Grenland mener sykkelrittet gir grobunn for enda større sykkelsatsing i fylket.

– Vi har flotte sykkelruter, med skjærgårdsveien, sykling langs Telemarkskanalen og på Hardangervidda, samt sykkelrittene Telemark Tours, Helterittet og Kanalrittet.

Østlie legger til at arrangørene har fått mye skryt for gjennomføringa i Telemark.

– Et absolutt mål er å få nye etapper til Grenland og Telemark neste år.

 • Godt år for AT Skog

  AT Skog omsette i fjor meir enn ein million kubikkmeter tømmer. Det er eit av dei beste resultata i tømmersamvirket si soge, seier marknadssjef Hans Erik Røra. Røra seier at gode tømmerprisar er årsak til dei gode resultata.

 • Tok avskil med Bjørg Vik

  Ei fullsett Vestsida kyrkje i Porsgrunn tok i dag avskil med forfattaren Bjørg Vik, som døydde sist sundag. Familie og vener heidra den særmerkte forfattaren, som utmerka seg ved å skrive om kvinners liv og kamp.

  Gravferd, begravelse Bjørg Vik
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Sett fri etter å ha truga politiet

  Mannen som truga med å skyte mot politiet på Akkerhaugen i går er sett fri. Mannen er avhøyrt, og politiet trur ikkje det er fare for at mannen vil setje fram nye trugsmål, seier politiadvokat Ingebjørg Marie Landsverk.

 • Heile Grenland har fått straum

  Skagerak Energi har no retta så godt som alle feila på straumnettet i Grenland. Det står att to kundar i Valebø, men desse får straumen tilbake i løpet av dagen, seier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.