NRK Meny
Normal

Torsken sliter i sommervarmen

Årets badetemperaturer er de beste i manns minne. Rekord-målingene blir nå også bekreftet av forskerne ved Havforskningsinstituttet.

Årets badetemperaturer er de beste i manns minne. Men torsken sliter i et varmere Skagerrak.

I dag målte Tore Johannesen høye temperaturer i vannet ved Kragerø. Og han kan også fortelle om rekordmålinger ved den faste målestasjonen i havet utenfor Arendal.

Øverst i artikkelen kan du høre Johannesen fortelle at gjennomsnittstemperaturene har steget med halvannen grad, noe som gjør at maten til torsken forsvinner.

 • Nytt innbrudd

  Politiet har fått inn melding om nytt innbrudd i Raskenlundveien i Porsgrunn i løpet av helgen. Politiet har reist for å gjøre åstedsundersøkelse.

 • Kjørte uten førerkort

  En mann i 60-årene er anmeldt for å ha kjørt i Rjukan sentrum uten gyldig førerkort i kveld.

 • Stjal smykker

  Noen har gjort innbrudd i en bolig i Porsgrunn og stjålet smykker blant annet, i løpet av helga. Politiet har foretatt åstedsundersøkelse.

 • Tror Venstre styrker nynorsken

  Noregs Mållag tror nynorsk får bedre vilkår hvis Venstre går i regjeringsforhandlinger. Mållagets leder Magne Aasbrenn mener Venstre i forhandlingene må kreve at elever skal gå i rene nynorsk- eller bokmåls-klasser ut ungdomsskolen og ikke bare ut barneskolen slik det er nå.