NRK Meny
Normal

Toppspiller til Urædd

PORSGRUNN (NRK): Klubben forsterker spillerstallen med Sandra Preus fra elitelaget Amazon Grimstad. 19-åringen har spilt to sesonger i Toppserien og har tidligere fått tilbud fra spanske Valencia.

Sandra Preus i Amazon Grimstad

Sandra Preus jubler sammen med Ellen Wiersholm i Amazon Grimstad. I år gjenforenes de i Urædd.

Foto: Privat

Sandra Preus debuterer for Urædd allerede lørdag kveld. 19-åringen skal spille spiss i treningskampen mot Røa.

Vil på landslaget

I Urædd blir Sandra Preus gjenforent med trener Margunn Haugenes, som hentet henne til Amazon Grimstad for to år siden. Da hadde Sandra Preus også fått et kontraktsforslag fra den spanske klubben Valencia, men valgte å takke nei til spanjolene.

Sandra Preus i Valencia

Valencia inviterte Sandra Preus til et treningsopphold. Etterpå fikk hun tilbud om kontrakt.

Foto: Privat

– Jeg er veldig glad for å ha Margunn som trener igjen. Hun har tillit til meg og det er viktig å vite for en fotballspiller. Samtidig ble jeg veldig imponert av Urædd i fjor og gleder meg til å spille for klubben, sier Sandra Preus, som nå flytter tilbake til hjembyen Tønsberg.

Preus har tidligere spilt for yngre landslag og har fortsatt store ambisjoner på fotballbanen.

Sandra Preus

Sandra Preus spilte for Eik-Tønsberg før hun ble elitespiller.

Foto: Privat

– Jeg ønsker å bli en nøkkelspiller for Urædd i 1. divisjon denne sesongen og så får vi se hva som skjer. På sikt håper jeg å bli så god at jeg får spille på det norske landslaget. Det har vært hovedmålet mitt hele tiden, og det er det jeg jobber for hver dag, sier Urædds nye spiss.

Stor bredde i Urædd

Urædds nye trener, Margunn Haugenes, er veldig glad for at Sandra Preus har signert en kontrakt med klubben. Hun har stor tro på 19-åringen og utelukker ikke at Preus kan bli landslagsspiller på sikt.

– Sandra er et veldig stort talent og kommer til å bli en viktig spiller for Urædd. Hun har slitt med skader den siste sesongen, men jeg vet at hun er en veldig god fotballspiller, sier den tidligere OL-vinneren.

Amazon Grimstad jubler

Amazon Grimstad må klare seg uten Sandra Preus denne sesongen.

Foto: Sander Heggheim/NRK

I lørdagens treningskamp mot Røa spiller Sandra Preus spiss for Urædd. Margunn Haugenes er ikke redd for å la spillerne møte en av Norges beste klubber i årets første treningskamp.

– Det blir tøff motstand i de første treningskampene, men jeg ønsker å se hvor vi står mot gode motstandere. Vi har en spennende tropp med mange unge talenter. Bredden er større enn den jeg hadde som trener i Amazon Grimstad, men der hadde vi et par nøkkelspillere som holdt et høyere nivå. Målet vårt i år blir å kjempe i toppen i 1. divisjon.

 • Snø i høgda

  Nedbøren i dag og i morgon kjem som snø litt høgare i terrenget.

  Laster Twitter-innhold
 • Obs-varsel for Telemark

  Det er venta mykje nedbør i dag.

  Laster Twitter-innhold
 • To gripne i avfallsanlegg

  To personar vart gripne inne på Bjorstaddalen avfallsanlegg i Skien i går kveld. Det var ikkje avdekt noko spesielt, men båe hadde narkotika på seg. Politiet melder saka.

 • Tjuveri frå garderobe

  Ein høgtalar og fleire klede vart stole frå ein garderobe på Herkules idrettspark i Skien mellom 19.30 og 20.15 i går kveld. Utstyret høyrde til Ulefoss fotballklubb. Politiet ber om tips.