NRK Meny
Normal

Det kan bli tømmerfløting i Telemark igjen

Det kan bli tømmerfløting i telemarkvassdraget igjen.

Fløtning ved Nautesund

Tømmerfløting kan komme tilbake til te

Foto: Øystein Økter / NRK

Fylkespolitikere skal neste år se på en mulighetsstudie for hvordan tømmerfløting kan gjennoppstå i telemarkskanalen.

Lise Wiik, som er leder av hovedutvalget for Næringsutvikling hos Fylkeskommunen mener det er spennende.

– Det er helt klart at fylkeskommunen vil gjøre det vi kan for å støtte opp om dette. Og vi har et håp om at private aktører kan se at dette kan være en god sak og interessant å drive med, og at private som har greie på fløting kan ta ansvaret for det. Men vi skal støtte opp og heie på og gjøre alt vi kan for at dette skal bli en realitet.

– Hvor mye penger vil dere bruke for å få dette til?

– He he, dette må ses i sammenheng, og jeg kan ikke her og nå komme med noen pengesum, men jeg gjentar at jeg ser positivt på dette her.

Politikerene avgjør

Jon Skriubakken som er utviklingssjef i Telemark fylkeskommune, mener at fylkeskommunen nå skal se på om telemarkskanalen igjen kan brukes som transportåre for tømmer, greiner og røtter.

– Nå har vi mottatt en søknad, så skal vi da fremme en politisk sak i slutten av januar begynnelsen av februar, så får vi se hva innstillingen blir fra rådmannen og hva vedtaket blir politisk.

Les også: Tømmerrenna på Notodden

 • Her kan du se Østafjells 18.50

  Østafjells 18:50
 • UP: Fleire fartskontrollar

  Utrykkingspolitiet vil auke talet på fartskontrollar. Det seier UP-sjef Runar Karlsen. For høg fart er framleis den viktigaste grunnen til alvorlege trafikkulukker, og UP-sjefen trur at fleire kontrollar vil heve terskelen for å bryte fartsgrensene.

  Runar Karlsen
  Foto: Vegard B. Lien / NRK
 • Kritisk til å dele celle

  Ingeborg Kivle i Telemark fengsels- og friomsorgsforbund er kritisk til ordninga med fleire fangar på same celle. Det er fengselsstyresmaktene som seier at enkelte må dele celle i ein periode. Kivle meiner at ei ordning svekker tryggleiken.

  Ingeborg Kivle
  Foto: Anna Lognvik / NRK
 • Trafikkulukke i Bø

  Ein person er lettare skadd etter ei utforkøyring på Folkestadvegen i Bø. Fylkesveg 152 er delvis stengd på ulukkesstaden.