NRK Meny
Normal

Det kan bli tømmerfløting i Telemark igjen

Det kan bli tømmerfløting i telemarkvassdraget igjen.

Fløtning ved Nautesund

Tømmerfløting kan komme tilbake til te

Foto: Øystein Økter / NRK

Fylkespolitikere skal neste år se på en mulighetsstudie for hvordan tømmerfløting kan gjennoppstå i telemarkskanalen.

Lise Wiik, som er leder av hovedutvalget for Næringsutvikling hos Fylkeskommunen mener det er spennende.

– Det er helt klart at fylkeskommunen vil gjøre det vi kan for å støtte opp om dette. Og vi har et håp om at private aktører kan se at dette kan være en god sak og interessant å drive med, og at private som har greie på fløting kan ta ansvaret for det. Men vi skal støtte opp og heie på og gjøre alt vi kan for at dette skal bli en realitet.

– Hvor mye penger vil dere bruke for å få dette til?

– He he, dette må ses i sammenheng, og jeg kan ikke her og nå komme med noen pengesum, men jeg gjentar at jeg ser positivt på dette her.

Politikerene avgjør

Jon Skriubakken som er utviklingssjef i Telemark fylkeskommune, mener at fylkeskommunen nå skal se på om telemarkskanalen igjen kan brukes som transportåre for tømmer, greiner og røtter.

– Nå har vi mottatt en søknad, så skal vi da fremme en politisk sak i slutten av januar begynnelsen av februar, så får vi se hva innstillingen blir fra rådmannen og hva vedtaket blir politisk.

Les også: Tømmerrenna på Notodden

 • Nei til soning i Fyresdal

  Stortingsflertallet stemte nei til å beholde den åpne fengselsavdelinga i Kleivgrend i Fyresdal. Arbeiderpartiets Lene Vågslid fikk støtte fra Senterpartiet og SV, men Høyre, Frp, Krf og Venstre sa nei til videre drift, skriver Vest-Telemark Blad.

 • Debuterer på landslaget

  15 år gamle Håkon Bråthen fra Skien debuterer på Norges U16-lag i ishockey. Landslaget skal spille mot Frankrike, Latvia og Danmark i Skien denne uka, skriver TA.

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8