NRK Meny
Normal

Tre skoler legges ned i Tokke

Skolene blir lagt ned, mens barnehagene blir bevart. Det er resultatet av dagens formannskapsmøte om skolestrukturen i Tokke.

Hilde Alice Vågslid

Ordfører Hilde Alice Vågslid mener det ikke er noen vinnere i skoles-saken i kommunen.

Foto: Johs Apold / NRK

– Det er hverken vinnere eller tapere i denne saken, sier ordfører i Tokke Hilde Alice Vågslid til NRK etter møtet i formannskapet i dag.

Truga skule fyld med kjærleik

Der valgte man å følge rådmannens forslag, med noen endringer. Blant annet ønsket man å bevare barnehagene.

– Minimumsantallet i barnehagene blir også endret fra åtte til seks elever.

Flere forslag

Dersom vedtaket også går gjennom i kommunestyre møtet 22. april vil Lårdal skole flyttet til Høydalsmo, mens Byrte og Åmdalsverks skole blir flytta til Dalen. Endringene vil skje allerede fra høsten av.

Ifølge Vågslid var det både forslag om å ikke endre skolestrukturen i det hele tatt, og å kun flytte mellomtrinnene, men til slutt valgte flertallet å følge rådmannens innstilling.

– Det var saklige og fine debatter i dag, og jeg tror alle skjønner at dette er en vanskelig sak for flere parter. Vi er i en vanskelig situasjon der politikeren må ta tøffe grep.

Vanskelig sak

Vågslid regner med at det vil komme sterke reaksjoner på vedtaket, men hun håper folk har forståelse for at dette er en vanskelig situasjon og tøffe prioriteringer politikerne nå har gjort.

 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8
 • Dyrare søppel neste år

  Søppeldunken blir dyrare for nesten alle i Grenland frå nyttår. Den største auken kjem i Porsgrunn, skriv Varden. Anne Berit Steinseth i Grenland Renovasjon seier at det er kommunane som fastset prisane, og at dei vil variere frå år til år.

  Søppel, søppeldunker i Karasjok
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK
 • Nytt akuttmottak på Notodden

  Sjukehuset på Notodden får eit nytt og betre akuttmottak. Frå midten av januar flyttar akuttmottaket til større lokale i fyrste etasje, noko som blir betre for både pasientar og tilsette, skriv sjukehuset i ei pressemelding.

  Sykehuset på Notodden
  Foto: Anne Lognvik / NRK