NRK Meny
Normal

Ytterligere en mann siktet i drapssaken i Skien

Politiet har siktet en 36 år gammel rumensk statsborger. Fra før er en 30 år gammel landsmann siktet for drapet.

Magne Sigmund Hanssen
Foto: Scanpix/privat

Onsdag 5. juni tok 36-åringen selv kontakt med politiet. I avhør innrømmet han at han var til stede og deltok da Magne Sigmund Hanssen ble drept.

Hanssen ble funnet i Gunneklevfjorden i Porsgrunn 24. mai. Da hadde politiet, dykkere og Røde Kors lett etter den savnede i Skienselva i flere dager.

Var leieboer hos den drepte

Søket startet etter at den 30 år gamle rumeneren oppsøkte politiet 20. mai og fortalte at han hadde drept 64-åringen og dumpet liket i elva.

Den siktede var leieboer hos Hanssen i Skien. Drapet skal ha skjedd 21. april.

Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar før om et par måneder.

Flere pågripelser?

Siktede vil fredag ettermiddag bli framstilt for varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll i fire uker.

Av hensyn til etterforskningen kan politiet ikke gi noen detaljer fra mannens forklaring, skriver politiadvokat Jon Borgen i en pressemelding.

Politiet kan ikke utelukke ytterligere pågripelser i saken.

De sterke strømmene i Skienselva kan ha ført til at en død person som politiet leter etter, kan ha blitt fraktet lenger enn noen aner. Politiet ber om tips fra dem som har sett noe i elven.

– Liket kan ha blitt fraktet langt

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,