NRK Meny
Normal

To personer omkommet etter båtulykke i Seljordsvatnet

SELJORD (NRK): To personer er omkommet etter at en båt kantret i Seljordsvatnet torsdag ettermiddag. En person er fortsatt savnet.

Redningsaksjon i Seljordsvatnet

REDNINGSAKSJON: Store mannskaper søker fortsatt etter den savnede ved Vesleøy i Seljordsvatnet. To personer er bekreftet omkommet etter ulykken.

Foto: Styrk Fjærtoft / NRK

To menn på 19 og 20 år ble fløyet til Universitetssykehuset i Oslo (Rikshospitalet) med livstruende skader, men livet sto ikke til å redde.

– De to som ble fraktet til Oslo er nå bekreftet omkommet. Vi leter fortsatt etter den siste personen med store mannskaper, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen ved Sørøst politidistrikt.

– Tragisk

De omkomne var elever ved Nome og Bø voksenopplæring. Politiet jobber med å varsle pårørende.

Rektor Marianne Dahlsen ved Nome og Bø voksenopplæring tar nyhetene tungt.

– Ulykken i Seljordsvatnet er en tragisk hendelse. Det var en tur i privat regi i Nome og Bø voksenopplæring sin høstferie. Det ser ut til at en av våre lærere og en eller flere av våre elever er involvert. Skolens elever vil bli ivaretatt i morgen og i tiden fremover. Våre tanker går til de involverte og deres pårørende, sier hun.

Båt med skoleelever kantret i Seljordsvannet

Tre redningshelikoptre ble satt inn i søket etter savnede etter at en båt kantret ved Vesleøy i Seljordsvatnet torsdag ettermiddag.

Foto: Gjermund Midtbø / Vest-Telemark blad / NTB scanpix

Leter fortsatt

Redningsaksjonen pågår fremdeles for fullt med store mannskaper. Både redningshelikoptre og dykkere deltar i letingen. I tillegg er sivilforsvaret på stedet og Telemark Røde Kors deltar med 60 personer. Det søkes også med redningshunder i området.

– Vi håper å finne personen i live og gjør alt vi kan for å finne vedkommende. Forholdene ser greie ut, det er store mannskaper som leter og vi fortsetter utover ettermiddagen, sier operasjonslederen.

Fritidsbåt

Innsatsleder Åsmund Sanda

Innsatsleder Åsmund Sanda leder redningsaksjonen i Seljord.

Foto: Styrk Fjærtoft / NRK

Klokka 18.00 sa innsatsleder Åsmund Sanda at det er snakk om en mindre fritidsbåt. Ifølge Sanda kan det tyde på at personene i båten ikke hadde redningsvester, men det jobbes fortsatt med å få bekreftet dette.

– Tre av personene klarte å redde seg selv og ble kjørt til legevakta i Seljord. To personer er blitt hentet opp av vannet av dykkere. Vi søker fortsatt etter en person som ikke er gjort rede for, sa innsatslederen til NRK.

Den første av de omkomne ble funnet cirka 15.30, den andre litt før 17.00.

Leter etter savnede i Seljordsvatnet

Både redningshelikoptre og dykkere deltar i redningsaksjonen.

Foto: Styrk Fjærtoft / NRK

Ulykken skjedde i 14-tiden torsdag ettermiddag.

– Vi fikk inn melding klokka 14.18 om en båt som var kantret ved Vesleøy. Det skal ha vært seks personer i båten. Tre av disse er kommet seg i land og tre ble meldt savnet, sa operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Sørøst politidistrikt.

Tre luftambulanser og redningsdykkere ble tidlig satt inn i søket etter de savnede.

Kriseberedskap

Seljord kommune har samlet kriseledelsen og er i beredskap som følge av ulykken.

– Vi følger leteaksjonen tett. Brann- og redningspersonell fra kommunen er på plass, og Seljord Røde Kors er involvert. Fra kommunens side har vi samlet kriseledelsen, og vi vil fortløpende vurdere ytterligere tiltak utover dagen, sier ordfører Halfdan Haugan i Seljord kommune til NTB.

Laster kart, vennligst vent...

REDNINGSAKSJON: En båt med seks personer kantret i Seljordsvatnet i 14-tiden torsdag ettermiddag. En person er fortsatt savnet mens to personer er omkommet.

 • Nytt språktreningsprosjekt i Bø

  I Bø skal eit prosjekt i gartneri og skog gje språktrening og opplæring i å drive bedrift. Prosjektet er i regi av NAV og Midt-Telemark Næringsutvikling. Deltakarane er flyktningar med spesiell kompetanse og nordmenn med erfaring frå praktisk arbeid.

 • Meir i tilskot i ny kommune

  Bøndene på Hjuksebø kan få over ein halv million kroner i auka tilskot dersom bygda skulle bli ein del av Notodden kommune. Grunnen er at Notodden ligg i ei anna tilskotssone enn Sauherad.

 • Meir regn i vente

  Det kjem meir regn i Sør-Noreg dei neste dagane.

  Laster Twitter-innhold
 • E18 open for fri trafikk

  E18 mellom Kragerø og Arendal er no opna for fri trafikk. Store nedbørmengder og flaum var årsak til at vegen var stengt fram til klokka 0330 natt til i dag. Stian Molteberg ved Vegtrafikksentralen seier at det ikkje er meldt om andre problem på vegane i Telemark.