NRK Meny
Normal

To pågrepet etter dødsbrann i Skien

To personer, en kvinne og en mann, begge rundt 30 år er pågrepet og siktet i forbindelse med brannen i en større boligblokk i Gamlegrensa i Skien mandag kveld.

Brann i Gamlegrensa 6

TO SIKTET: En mann i 50-årene antas omkommet etter brannen i Gamlegrensa i Skien mandag kveld.

Foto: Roald Marker / NRK

En person som antas å være mann i 50 årene omkom i brannen.

Mannen er sendt til obduksjon for å fastslå endelig identitet og dødsårsak. Både en av de siktede og den omkomne antas å være beboere i blokka.

Politiadvokat Kjell Ove Ljosok

Politiadvokat Kjell Ove Ljosok forteller at politiet etterforsker brannen i Gamlegensa.

Foto: Roald Marker / NRK

Begge er siktet for grovt skadeverk. Politiet har iverksatt en bred taktisk og teknisk etterforskning og vil fortløpende vurdere om siktelsen vil bli endret.

– Vi mener å ha sikre observasjoner på at de to har forlatt blokka kort tid før det ble meldt om brann og begge to har tilknytning til leiligheten der det brant, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til NRK

Ljosåk forteller at den ene er registrert som beboer i leiligheten og at de to pågrepne er et par, så det er mulig at begge bodde der.

Bodde i en annen leilighet

– Vi har grunn til å tro at det er en mann i 50-årene som bodde i blokka, men i en annen leilighet, sier Ljosåk.

De to ble pågrepet klokka 18.57 mandag kveld. Den ene av de to forklarte seg kort i går kveld og natt. Den andre har ikke forklart seg ennå.

Politiet opplyser at de fortløpende vil vurdere om siktelsen skal endres. De har ikke tatt stilling til siktelsen ennå. Politiet har ennå ikke tatt stilling til varetektsfengsling.

Støy og bråk

Jan Erik Madsen

Borettslagsformann Jan Erik Madsen bekrefter at det har vært mye støy og bråk fra leiligheten i Gamlegrensa.

Foto: Roald Marker / NRK

Jan Erik Madsen er formann i borettslaget i Gamlegrensa. Han sier han synes saken er trist.

– Det er jo ikke noe hyggelig, men det er jo bra at politiet finner ut hva som har skjedd.

Han sier han tenker på hvor voldsom denne brannen kunne blitt.

– Om det ikke hadde blitt oppdaget så tidlig, kunne det jo blitt voldsomt. Da kunne brannen spredt seg mer enn den gjorde, sier han.

NRK har snakket med flere av beboerne i blokka, og de har fortalt om støy og bråk fra den aktuelle leiligheten. Det bekrefter formannen i borettslaget.

– Ja, det er jeg kjent med. Vi har kontaktet de det gjelder, og vi har også kontaktet kommunen fordi dette er en kommunal leilighet.

Hva har kommunen sagt når dere henvendte dere til dem om saken?

– De trenger mer og mer skriftlige tilbakemeldinger på ting før det blir gjort noe. Det er jo det som er problemet, at det tar for lang tid før det skjer noe, sier Madsen.

Politiet er interessert i observasjoner i Gamlegrensa 6 i dagene før brannen. Politiets tipstelefon er 02800.

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK