NRK Meny
Normal

To menn, en tavle !

De er to menn med en tavle og de reiser rundt i Vestfold.

Egil og Svein Nyhus
Foto: Anja Tho Gunnersen / NRK

Tvillingforfatterne og tegnerne Svein og Egil Nyhus fra Tønsberg, besøkte tirsdag Stokke bibliotek i forbindelse med Litteraturuka i Vestfold. De reiser rundt med en tegneforestilling. Det viktigste med forestillingen er at barna skal være med å bestemme hva som skal tegnes.

- Dette er en gutt som skal ut og gå, da må han ha bein, sier Svein mens han tegner.

Men da reagerer bror Egil fordi broren tegner et kjøttbein på gutten. Og slik holder de på, de forteller en historie mens de tegner i vei og ungene storkoser seg. Stadig vekk bryter de ut i latter, hjertelig barnelatter.

  HØR: 2 MENN OG 1 TAVLE UTFOLDE SEG

 

Egil Nyhus
Foto: Anja Tho Gunnersen / NRK

 

Illustratører til daglig

Tvillingbrødrene gjør også andre ting enn å reise rundt med tavla for å tegne for unger. Egil Nyhus er avistegner i Romerikes Blad i tillegg til at han er illustratør og barnebokforfatter. Av ting han har illustrert er Kaptein Sabeltann og Sesam stasjon.

Broren Svein Nyhus har laget tegningene i prinsesse Märtha Louises bok "Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet". Nå velger de å reise rundt med egen forestilling for å få barna med på å tegne.

 

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,

 • To mistet førerkortet

  To bilførere mistet førerkortet og 25 fikk bot i en laserkontroll Utrykningspolitiet gjennomførte i Mæl i Tinn søndag. Høyeste hastighet ble målt til 105 kilometer i timen i 60-sonen.

 • KrF-topp: – Visste det kunne komme

  KrF-topp Geir Bekkevold sier til VG at de visste at Erna Solberg ville sette hardt mot hardt i Listhaug-saken. Bekkevold sier at dette er et av flere alternative utfall som partiet har forberedt seg på å måtte ta stilling til på landsstyremøtet mandag.

  Geir Bekkevold
  Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix
 • Kaldt i Sør-Norge i natt

  Laster Twitter-innhold