NRK Meny
Normal

To menn, en tavle !

De er to menn med en tavle og de reiser rundt i Vestfold.

Egil og Svein Nyhus
Foto: Anja Tho Gunnersen / NRK

Tvillingforfatterne og tegnerne Svein og Egil Nyhus fra Tønsberg, besøkte tirsdag Stokke bibliotek i forbindelse med Litteraturuka i Vestfold. De reiser rundt med en tegneforestilling. Det viktigste med forestillingen er at barna skal være med å bestemme hva som skal tegnes.

- Dette er en gutt som skal ut og gå, da må han ha bein, sier Svein mens han tegner.

Men da reagerer bror Egil fordi broren tegner et kjøttbein på gutten. Og slik holder de på, de forteller en historie mens de tegner i vei og ungene storkoser seg. Stadig vekk bryter de ut i latter, hjertelig barnelatter.

  HØR: 2 MENN OG 1 TAVLE UTFOLDE SEG

 

Egil Nyhus
Foto: Anja Tho Gunnersen / NRK

 

Illustratører til daglig

Tvillingbrødrene gjør også andre ting enn å reise rundt med tavla for å tegne for unger. Egil Nyhus er avistegner i Romerikes Blad i tillegg til at han er illustratør og barnebokforfatter. Av ting han har illustrert er Kaptein Sabeltann og Sesam stasjon.

Broren Svein Nyhus har laget tegningene i prinsesse Märtha Louises bok "Hvorfor de kongelige ikke har krone på hodet". Nå velger de å reise rundt med egen forestilling for å få barna med på å tegne.

 

 • Mangler 70 bøssebærere

  TV-aksjonen mangler 70 bøssebærere i Skien, det opplyser fylkesaksjonsleder i Telemark, Arild Flatland. Bøssebærerne starter å gå klokka 16.00, og Flatland oppfordrer folk til å ringe 02025 dersom de har mulighet til å bidra.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • 150 demonstrerte i Skien

  Rundt 150 personer gikk i går i fakkeltog i Skien til protest mot pelsdyrnæringa. Totalt så var det rundt 9000 som deltok i protestene rundt om i 30 byer i landet, melder arrangørene.

  Fakkeltog mot pelsdyrnæringa
  Foto: PRIVAT
 • Vannlekkasje i Skien

  Det er en stor vannlekkasje i Skien sentrum, skriver TA. En av hovedvannledningene i sentrum har gått i stykker og det vil ta flere timer å utbedre skadene. Vannet er koblet av og det er et område med mange kontorlokaler og få leiligheter som er ramma.