To menn pågrepet for ran og ransforsøk

To personer er pågrepet i forbindelse med ranssakene i Porsgrunn. En 22-årig mann som ble pågrepet i går har erkjent begge forholdene, og er varetektsfengslet i fire uker.

Ran i Porsgrunn

RANSNATT I PORSGRUNN: To menn på 22 og 20 år er nå pågrepet og siktet for ran og ransforsøk

Foto: Theo Aasland Valen

– Vi har pågrepet en 20-årig mann i et nabodistrikt og kommet fram til vedkommende etter etterforskning.

Det sier etterforskningsleder Kristian Myhra i politiet i Telemark. Den siste pågripelsen kommer i tillegg til to arrestasjoner politiet gjorde torsdag.

Kristian Myhra

Etterforskningsleder Kristian Myhra i politiet i Telemark sier etterforskning ledet fram til arrestasjon nummer to.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi pågrep en mann og en kvinne i saken. Begge er avhørt, og kvinnen er løslatt. Mannen har erkjent de faktiske forholdene, sier Myhra.

Fredag ettermiddag forteller politiet at mannen er varetektsfengslet i fire uker.

20-åringen som ble pågrepet sist, skal avhøres fredag kveld eller lørdag morgen, ifølge Myhra. Deretter vil politiet ta stilling til om vedkommende også skal fremstilles for varetektsfengsling. De to personene er siktet for ran av person på offentlig sted, og forsøk på dette.

Fikk flere tips i saken

Politiet fikk inn flere tips i saken torsdag, men kunne ikke love at de raskt ville klare å ta gjerningsmennene. Bare dager etter ransepisodene har de gjort to pågripelser.

– Via et vitne har vi funnet fram til gjerningspersonene. Den ene personen var også i besittelse av noen gjenstander som tilhørte fornærmede, sier Myhra.

Politiet ønsker imidlertid ikke å si hva slags gjenstander dette er.

– Tilfeldige personer

Det var like før midnatt torsdag at først en mann ble forsøkt ranet i Storgata i Porsgrunn. Kort tid etter fikk politiet melding om at en annen mann ble ranet og såret etter å ha blitt slått til blods i hodet i Jernbanegata.

Slått i bakken av ransmenn

– Vi ser svært alvorlig på denne saken. Den framstår som helt uprovosert og umotivert, og det kan virke som om det gjelder helt tilfeldige personer som har vært i Porsgrunn sentrum på det aktuelle tidspunktet, sier etterforskningsleder Kristian Myhra.