NRK Meny
Normal

To fylkesordførere med uggen følelse

– Vi sitter med en litt uggen følelse begge to, og da tror jeg vi har gjort noe riktig. Det sier fylkesordførerne i Vestfold og Telemark etter å ha blitt enige om en ramme for sammenslåingen.

Sven Tore Løkslid og Rune Hogsnes

Stemningen var god mellom Sven Tore Løkslid og Rune Hogsnes da en ramme for samarbeidsavtalen ble underskrevet av begge parter i dag.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

– Nå må fylkesordførerne ta ansvar, fikk vi beskjed om på det felles fylkestinget sist. Det ansvaret har vi tatt nå, sier Telemarks Sven Tore Løkslid (Ap).

Sammen med Vestfolds fylkesordfører, Rune Hogsnes (H), la han i dag frem seks punkter for hvordan de tenker at de skal få sammenslåingsprosessen videre.

– Vi har latt være å gå i detaljer på dette punktet, for det har vært vanskelig, sier Hogsnes.

Minus og minus

Det var opprinnelig mange flere punkter begge fylkene hadde, og som til slutt må og kommer til å diskuteres opp og ned, men de to valgte nå å legge bort alle andre ting og lage en enkel ramme som de to fylkenes fylkesting kan stemme over.

At begge to sitter med en litt uggen følelse etter å ha skrevet under på avtalen, er altså godt nytt for begge, ifølge Løkslid. Minus og minus blir altså pluss, som vi alle har lært på skolen.

– De aller fleste vil nok ikke merke over natten at fylkene har slått seg sammen, men Vestfolds befolkning ser til Telemark og den merkevaren det er. De er også opptatt av industrieventyret der. Vi kan også lære av de videregående skolene i Telemark, sier Hogsnes.

Tror på enighet

Han nevner også at fylkene da sammen vil ha en flyplass som de ønsker å dyrke videre i et enda større fylke.

Løkslid trekker frem næringsstrukturen i Vestfold som en styrke, og mener at Telemark har noe å lære derfra.

– Og på kulturområdet har vi noe å lære. Også på det å være med på å forme samfunnet og skape nye arbeidsplasser, har vi noe å lære.

– Jeg tror vi skal få et bredt politisk flertall i fylkestinget på dette forslaget, og så må vi sende det til Kommunaldepartementet, som vil peke ut retningen videre, sier Løkslid.

 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.