NRK Meny
Normal

Brannsjef: – Vi mistet et kvarter

PORSGRUNN (NRK) :To telefoner fra samme telefonnummer meldte om husbranner i Skien på to ulike adresser.

Husbrann i Skien

Boligkomplekset i Håvundvegen i Skien ble totalskadd under den kraftige brannen torsdag ettermiddag.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Brannvesenet mistet verdifull tid, da det ble meldt om to husbranner med bare minutters mellomrom torsdag ettermiddag.

– Vi var på veg til den første brannen, da meldingen om brann nummer to kom. Vi mistet nok et kvarter med verdifull tid, sier brannsjef i Skien, Guttorm Liebe.

Den første meldingen kom via AMK-sentralen, og dreide seg om husbrann på Gulset. Noen minutter senere fikk 110-sentralen melding om husbrann i Håvundvegen.

– Ved å gjennomgå lydloggen fra AMK ser vi at de to brannene er meldt inn fra samme telefonnummer. Antakeligvis dreide begge meldingene seg om brannen i Håvundvegen, sier Liebe.

Mistenker ikke noe kriminelt

Guttorm Liebe

Brannsjef i Skien, Guttorm Liebe tror ikke de 15 minuttene hadde spilt noen rolle fra eller til.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK

Liebe sier han ikke vet årsaken til at det i den første meldingen ble oppgitt feil adresse, men at han heller ikke mistenker at noe kriminelt har skjedd.

– Det er en enorm stressfaktor å bli vitne til en husbrann. Det er ikke noe folk flest opplever, så det er ikke vanskelig å forstå at det kan ha blitt oppgitt feil adresse først, sier Liebe, som understreker at det kan være andre årsaker til misforståelsen.

– Men det var ingen tegn til brann på Gulset, sier Liebe.

– Kan ha hatt stor betydning

Faktum er uansett at brannvesenet ble unødvendig forsinket i utrykningen til brannen. Det er vanskelig å si hvor stor betydning den 15 minutter lange forsinkelsen har hatt for utfallet av brannen, men i teorien kan et kvarter fra eller til ha stor betydning.

– Jeg tror ikke det betydde noe denne gangen, for brannen spredte seg veldig raskt, men man kan aldri vite helt sikkert, sier Liebe.