NRK Meny
Normal

Truet med å skjære ut foster

En porsgrunnsmann er dømt til to års fengsel for grov vold og trusler mot samboeren.

Tingrett

Nedre Telemark tingrett skriver i dommen at voldsutøvelsen har karakter av mishandling.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Kvinnen skal blant annet ha blitt slått ved flere anledninger. Hun har blitt lugget og tvunget til å spørre om lov til å treffe venner. 22-åringen skal også ha ødelagt telefonen hennes for at hun ikke skulle kommunisere med andre. Han har også tatt kvelertak på henne.

En dag skal han ha truet med å drepe henne og skjære barnet deres ut av magen hennes. Han skal også ved en anledning ha satt en kniv mot magen hennes og tvunget henne til å gå opp i en leilighet.

Den domfelte og kvinnen er ikke samboere lenger.

Nedre Telemark tingrett har også dømt 22-åringen til å betale henne 130.000 kroner i oppreisning, skriver Varden.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.

 • En tatt for cannabis-dyrking

  En mann er varetektsfengsla i fire uker sikta for produksjon av cannabis i Vrådal. Det var teknisk og taktisk arbeid, samt tips fra publikum som førte til pågripelsen, sier lensmann i Kviteseid, Bjørn Håvard Olsen. Politiet fant flere hundre cannabisplanter i et industribygg i Vrådal i januar.

 • Seier til Odd over Jerv

  En treningskamp i fotball mellom Odd og 1.-divisjonslaget Jerv endte med 2 – 0-seier til Odd i ettermiddag. Målene blei scora av Elba Rashani og Martin Broberg.