NRK Meny
Normal

Tjente fett på Hollywood-stjernene

Gjengen fra Hollywood satte Rjukan på hodet da de spilte inn deler av «Snømannen» der. Noen av dem som daglig fikk besøk av Hollywood-stjernene og mannskapet rundt innspillingen var de ansatte på den lille bensinstasjonen i Rjukan sentrum.

Cathrine Flatebø

STJERNEBESØK: Cathrine Flatebø ved den lokale Shell-stasjonen fikk mange nye stamkunder da Snømannen ble spilt inn på Rjukan.

Foto: Privat

Cathrine Flatebø ved Shell-stasjonen på Rjukan har et litt spesielt forhold til Hollywood-filmen «Snømannen» som har verdenspremiere på torget onsdag kveld.

Under innspillingen av storfilmen var nemlig mannskapet rundt filmproduksjonen fast innslag hver morgen og ettermiddag.

Populære burgere

– De spiste burger og bagetter så det spruta etter. Vi var på fornavn med nesten alle i crewet under hele innspillingen, forteller Flatebø.

At de likte maten var tydelig.

– De anbefalte den jo til alle, så det kom bare flere og flere. Jeg tipper det var i hvert fall ti-tjue personer som var faste innslag både morgen og ettermiddag. Vi økte omsetningen noe helt vanvittig i den perioden. Det var kjempegøy, sier hun.

Michael Fassbender

Michael Fassbender spiller Harry Hole filmversjonen av «Snømannen».

Foto: Jack English / United International Pictures

Også filmens store stjerner, deriblant Michael Fassbender som spiller Harry Hole, tok turen innom den lokale bensinstasjonen.

– Stjerner i øya

– Ja, de var jo innom de også. Så da må du stå her og late som ingenting. Det er ikke helt lett. Det var mange som fikk litt stjerner i øya da, sier Flatebø.

Noen autograf ble det derimot ikke.

– Vi spør jo ikke om det. Vi skal være profesjonelle og behandle alle likt. De skal slippe å føle på at de er kjendiser når de kommer for å kjøpe mat, sier hun.

Selv om innspillingen er ferdig merker de fortsatt ringvirkningene etter besøket fra Hollywood.

– Vi merker det på turismen og de som kommer oppover her. De syns jo det er veldig spennende de som vet at det er spilt inn her oppe, sier Cathrine Flatebø.

Onsdagens premiere skulle hun gjerne fått med seg, men da er hun dessverre bortreist.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.