NRK Meny
Normal

Tjente fett på Hollywood-stjernene

Gjengen fra Hollywood satte Rjukan på hodet da de spilte inn deler av «Snømannen» der. Noen av dem som daglig fikk besøk av Hollywood-stjernene og mannskapet rundt innspillingen var de ansatte på den lille bensinstasjonen i Rjukan sentrum.

Cathrine Flatebø

STJERNEBESØK: Cathrine Flatebø ved den lokale Shell-stasjonen fikk mange nye stamkunder da Snømannen ble spilt inn på Rjukan.

Foto: Privat

Cathrine Flatebø ved Shell-stasjonen på Rjukan har et litt spesielt forhold til Hollywood-filmen «Snømannen» som har verdenspremiere på torget onsdag kveld.

Under innspillingen av storfilmen var nemlig mannskapet rundt filmproduksjonen fast innslag hver morgen og ettermiddag.

Populære burgere

– De spiste burger og bagetter så det spruta etter. Vi var på fornavn med nesten alle i crewet under hele innspillingen, forteller Flatebø.

At de likte maten var tydelig.

– De anbefalte den jo til alle, så det kom bare flere og flere. Jeg tipper det var i hvert fall ti-tjue personer som var faste innslag både morgen og ettermiddag. Vi økte omsetningen noe helt vanvittig i den perioden. Det var kjempegøy, sier hun.

Michael Fassbender

Michael Fassbender spiller Harry Hole filmversjonen av «Snømannen».

Foto: Jack English / United International Pictures

Også filmens store stjerner, deriblant Michael Fassbender som spiller Harry Hole, tok turen innom den lokale bensinstasjonen.

– Stjerner i øya

– Ja, de var jo innom de også. Så da må du stå her og late som ingenting. Det er ikke helt lett. Det var mange som fikk litt stjerner i øya da, sier Flatebø.

Noen autograf ble det derimot ikke.

– Vi spør jo ikke om det. Vi skal være profesjonelle og behandle alle likt. De skal slippe å føle på at de er kjendiser når de kommer for å kjøpe mat, sier hun.

Selv om innspillingen er ferdig merker de fortsatt ringvirkningene etter besøket fra Hollywood.

– Vi merker det på turismen og de som kommer oppover her. De syns jo det er veldig spennende de som vet at det er spilt inn her oppe, sier Cathrine Flatebø.

Onsdagens premiere skulle hun gjerne fått med seg, men da er hun dessverre bortreist.

 • Fikk Spellemannsprisen

  Anne Hytta fra Sauland i Hjartdal kommune fikk Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk for 2017. Hytta har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen. Hun fikk prisen for soloalbumet "Strimur".

  Anne Hytta
  Foto: Mona Møllebakken
 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.