Tjener millioner på avansement

Med 4000 tilskuere på tribunen, og avansement i kvalifiseringsrundene til Europaligaen. Kan Odd tjene en pen slump penger.

Kristian Hauge

Billettsjef i Odd Kristian Hauge regner med å selge mange billetter frem mot kampen på torsdag.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Odd leverte det som har blitt kaldt tidenes kamp på bortebane i kvalifiseringen til Europaligaen. Skienslaget slo FC Sheriff 3-0 og er på god vei mot neste kvalifiseringsrunde.

– Ja, rent brutto så er det omkring to millioner inn. Men det koster en del å være med i Europaligaen også. Det er masse utgifter både ved det å reise til Moldova og alt opplegget knytta til en hjemmekamp, sier billettsjef i Odd Kristian Hauge.

Rekordstort forhåndssalg

Til kampen mot FC Sheriff er det til nå (tirsdag ettermiddag) solgt 1200 billetter. Håpet er å selge enda flere frem mot kampen på torsdag.

– Vi håper å selge 4000 billetter. Vi har stengt av halvparten av tribuneanlegget. Dette har vi gjort fordi det er en kvalifiseringskamp som er på en torsdag midt i ferien. Men vi åpner selvsagt opp, slik at alle skal få plass, sier Hauge.

Les også:

Sesongkortene gjelder ikke på Europacupkamper, dermed må alle kjøpe billett til kampen. Billettsjefen tror det er mye av årsaken til at salget går unna på internett.

Kristian Hauge

Billettsjef i Odd, Kristian Hauge.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– De som vanligvis har sesongkort, må jo også kjøpe billett til denne kampen, og de er jo vanligvis ganske ivrig. Dermed går forhåndssalget opp, sier Hauge.

– Drømmer om gruppespill

For å nå gruppespillet i Europaligaen må Odd og de andre norske lagene kjempe seg gjennom totalt fire kvalifiseringsrunder.

Alle de norske lagene har gode muligheter til å nå andre kvalifiseringsrunde etter seiere i deres første kamper. Strømsgodset slo FK Partizani Tirana 3-1 hjemme, mens Rosenborg vant 2-0 på Island mot Víkingur.

– Gruppespillet er veldig god butikk. Kommer vi dit får vi omkring 20 millioner kroner. Så det hadde jo vært helt topp. Det er klart vi drømmer om det, i administrasjonen drømmer vi ikke bare om Europaliga, men også om Champions League, smiler Kristian Hauge.