NRK Meny
Normal

Råd til deg som skal skifte dekk

Mange har ventet til etter påske – men nå er det på høy tid å skifte dekk i lavlandet. Her er noen gode råd for deg som vil gjøre jobben selv.

Skifte av dekk

Etter påsken, som i år også kom ekstra sent, er det på tide å bytte dekk for dem som ikke allerede har gjort det. Men hvordan skifter man dekk på best mulig måte? Det får du tips om her.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Er du av dem som har utsatt et av vårens viktigste gjøremål – å bytte dekk på bilen?

Da er det på høy tid å ta fatt på oppgaven nå.

Ta deg tid til å se på disse gode rådene før du går i gang, gitt av dekkekspert Arve Ståland ved Bergan og Ståland.

Se TV-reportasje her:

Her er rådene du bør få med deg.

Dekkekspert Arve Ståland ved Bergan og Ståland og NRKs reporter Kurt Inge Dale formidler gode råd til deg som skal skifte dekk de nærmeste dagene.

 • Seld for 2,7 millionar kroner

  Telemarks dyraste hyttetomt er no seld. Det melder Varden. Hyttetomta har vore til sals sidan 2016, og ligg inne i Silkedalen på Vierli. Prisen vart til slutt 2,7 millionar kroner.

 • Nittisju av hundre brukar belte

  Nittisju av hundre busspassasjerar i Telemark brukar belte. Det syner ei undersøking Statens vegvesen har gjort denne veka. I ei tilsvarande undersøking for to år sidan var det meir enn dobbelt så mange som ikkje brukte belte.

  Busser i Telemark
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Ap-topp vert etterforska

  Politiet startar etterforskinga av Magnus Straume etter påske. Ap-politikaren i Drangedal er meld for å ha stole pengar frå ein person han var støttekontakt for. Straume seier at han er uskuldig, og at han ser fram til at etterforskinga vil reinvaske han.

  Magnus Straume
  Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK
 • Til sjukehus etter slåstkamp

  Ein 18 år gammal mann er køyrd til sjukehus for sjekk etter ein slåstkamp i Bø. Det er ikkje kjend kor alvorlege skadane er.