Normal

Tiltalte: – Er sint og redd

SKIEN (NRK): Den tidligere politimannen, som er dømt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand, sier han er oppgitt over behandlingen han har fått av politiet og rettsvesenet.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Ankesaken mot eks-politimannen startet i Agder lagmannsrett i dag.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Første dag av ankesaken etter dødsfallet til Linn Madelen Bråthen har dreid seg om tiltalte og forklaringene han har gitt til politiet.

Følte seg uthengt

I retten ble tiltalte presset av aktor og bistandsadvokaten. Han ble etter hvert frustrert og engasjert da han forklarte at han føler seg uthengt. Han sa at han mener det er menneskelig å få en reaksjon når man ser noen man er glad i, ta sitt eget liv.

Han mener politiet burde hatt forståelse for det og er skuffet over at de ikke har undersøkt hvilke reaksjoner man kan få etter å ha sett en så dramatisk hendelse.

Les også: Eks-politimann: – Hadde vært lettere å forklare om vi hadde hatt et forhold

Les også: Klomsæt: – Familien vil ha sannheten frem

Beviselig feil

Den tidligere politimannen holdt fast på sin forklaring om at han fulgte Linn Madelen Bråthen til brua og at hun hoppet, uten at han var i stand til å stanse henne.

Han mener mange påstander som ble framsatt mot han i tingretten er beviselig feil. Han forteller at han har gått gjennom dommen fra tingretten og at det er mange ting han reagerer på.

I tingretten var det flere venninner av Linn Madelen Bråthen som vitnet og sa at tiltalte skal ha prøvd seg på Bråthen med seksuelle tilnærmelser ved flere anledninger og at Bråthen synes det var svært ubehagelig.

Tiltalte tok opp dette og sa at flere av disse tilfellene skal ha skjedd enten før han hadde møtt henne eller i omstendigheter hvor det var umulig at det kunne skjedd.

Han sier chatloggene som politiet hentet ut, viser at Bråthen har hatt vanlig kontakt med tiltalte samtidig som hun sa til venninner at han var skremmende og pågående.

Saken fortsetter under bildet.

Arne Lie

Forsvarer Arne Lie sier den tiltalte synes det er ubehagelig å være i retten igjen, men at han har sett fram til å gå gjennom saken på nytt, fra hans side.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Mer sint nå

Forsvarer Arne Lie sa i retten at han oppfatter tiltalte som mer sint enn under behandlingen i tingretten. Tiltalte bekreftet dette og sa han følte seg misforstått og at det han sa ble tatt ut av sammenheng.

Han mener han er blitt fremstilt som beregnende og kalkulerende. Han sier han endret forklaring om at han gikk sammen med henne til brua før han fikk vite om videobeviset, og ikke etterpå.

Ankesaken mot den tidligere politimannen er berammet til seks dager i Agder lagmannsrett.

Ankesaken mot tiltalt eks-politimann i gang

I september 2014 ble en tidligere politimann dømt til fengsel i tre år for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand ved Breviksbrua. I dag startet ankesaken, og Agder lagmannsrett må ta stilling til flere nye krav fra partene.