NRK Meny
Normal

Statsadvokaten: – Tiltalte var psykotisk under drapet

Den 44 år gamle kvinnen drepte John Gerhard Steen i Langesund med en rekke knivstikk.

John Gerhard Steen

John Gerhard Steen var kjent som Mr. Wrightegården i Langesund og blant en rekke av landets artister som underholdt der.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Drapet skjedde i omsorgsboligen til 71 år gamle John Gerhard Steen 28. januar 2014. Han døde av blødninger fra en rekke stikkskader mot halsen og hodet. Den tidligere samboeren hans ble arrestert for drapet kort tid etter at han ble funnet.

Drap Langesund

Drapet i Langesund ble oppdaget etter at politiet fikk melding om en alvorlig voldsepisode i omsorgsboligen.

Foto: Jonas Rydén

Politiet har bekrefta at Steen hadde anmeldt kvinnen for vold fire ganger.

Tre av sakene var henlagt fordi politiet var i tvil om hun var tilregnelig. Den siste saken var fremdeles under etterforskning da han ble drept.

Det siste forholdet ble anmeldt 6. november 2013. Politiet fikk tidlig kritikk for å ikke ha ilagt kvinnen besøksforbud.

– Politiet tok ikke stilling til det spørsmålet så raskt som det kanskje burde vært gjort. På den annen side er det tvil om det ville vært ilagt et besøksforbud hvis politiet hadde tatt en stilling til det, sa politiadvokat Eva Sjøholt Sandvik til NRK da kritikken kom.

Nekter straffskyld

Riksadvokaten foreslår at Nedre Telemark tingrett dømmer tiltalte til psykisk helsevern.

44-åringen har vært innlagt på psykiatrisk avdeling siden hun ble arrestert. Kvinnen har innrømmet å ha drept Steen, men nekter straffskyld.

Rettssaken starter i Nedre Telemark tingrett 3. februar.

 • Ingen varsel etter #metoo

  Høgskulen i Sørøst-Norge har ikkje fått inn varsel om seksuell trakassering etter #metoo-kampanjen. Det seier personal- og organisasjonsdirektør Elisabeth Borhaug til NRK. Skulen har informert dei tilsette om varslingsrutinane som finst.

 • Politiet ber om tips

  Ein grå VW Caravelle vart robba og skadd da den stod parkert ved avkøyringa til Langangen ved E18 i Porsgrunn. Fleire ruter er knuste og eit par ski er stolne. Politiet ber om tips.

 • Kveldens nyheter fra NRK Østafjells

  Østafjells 18:50
 • E18 stengt i Kragerø

  E18 er stengt sør for Tangenkrysset i Kragerø. Ein bil har velta, og bergingsetatane arbeider no med å rydde vegen. I fylgje helsepersonell på staden er ikkje sjåføren alvorleg skadd.