NRK Meny
Normal

Statsadvokaten: – Tente på huset sitt

To menn og en kvinne er tiltalt for forsikringsbedrageri etter en husbrann i Kragerø i 2013.

Norges lover

De tre er tiltalt etter Straffelovens § 272, første og tredje ledd «for å ha ødelagt eller skadet en forsikret gjenstand eller på en annen måte fremkalt et forsikringstilfelle, for at han eller andre skal få utbetalt en forsikringssum, eller medvirket til dette.»

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

– Ikke skyldig, kommer de tre tiltalte til å si når rettssaken starter i Nedre Telemark tingrett mandag 27. april. Statsadvokaten er ikke enig.

Ifølge tiltalebeslutninga helte de ut bensin på golvet og veggene i den vertikaldelte tomannsboligen i Sjådamsveien. 37-åringen som bodde der, skal så ha tent på. Han fikk alvorlige skader i den eksplosive brannen natt til 1. april 2013.

– Det går bra med ham nå, opplyser mannens forsvarer, Andreas Nyhaug. Klienten ble alvorlig forbrent og fikk behandling på Haukeland sykehus, men han har fått varige skader.

Fikk utbetalt penger etter brannen

Huset ble totalskadet i brannen. Etterforskningen viser at brannen har vært påsatt. Statsadvokaten mener det ble gjort for å få utbetalt forsikringspenger.

37-åringen har fått utbetalt over 115.000 kroner til dekning av boutgifter og som forskudd på innboerstatning. Den tiltalte 30 år gamle kvinnen som han bor sammen med, har fått utbetalt 30.000 kroner.

Den tredje tiltalte, en 32 år gammel mann, er en bekjent av paret.

Det er satt av fire dager til rettssaken i Nedre Telemark tingrett.