NRK Meny
Normal

Tiltalt for narkosalg via «det mørke nettet»

Tre menn i 30-årene er tiltalt for produksjon og salg av store mengder narkotika. Ifølge tiltalen skal de tre være organisert som en kriminell gruppe og skal ha solgt stoffet via internett.

Ransaking av cannabisplantasje i Skien

Politiet ransaket huset 8. juni 2015 og beslagla 158 cannabisplanter, som i tørket tilstand veide cirka 4670 gram.

Foto: NRK

Det var under ransaking av et hus i Skien 8. juni 2015 at politiet kom over cannabisplantasjen, som de mener at mennene drev. Fra huset beslagla politiet 158 cannabisplanter. I tørket tilstand veide disse ifølge tiltalen til sammen cirka 4670 gram.

Nå er en 31-åring fra Skien og to menn på 32 og 33 år fra Oslo tiltalt i saken.

en pressekonferanse etter beslaget mente Kripos at mennene hadde solgt narkotika for flere millioner kroner.

– Vi har avdekket det vi mener er omfattende omsetning av narkotika på nettet. Dette er noe vi mener har pågått over tid, sa påtaleansvarlig Richard Beck Pedersen i Kripos til NRK i 2015.

Narkotika

Kripos beslagslaga omfattende mengder narkotika etter aksjonen i Skien og Oslo i juni 2015.

Foto: Kripos

Store mengder narkotika

«Det mørke nettet» er den delen av internett der kommunikasjonen ofte foregår kryptert og anonymisert, og hvor det dermed er vanskeligere å identifisere personene bak straffbare handlinger.

– Etterforskningen har vært utfordrende, blant annet på grunn av kryptering og anonymisering. Dette har vært en prioritert sak fordi markedsplasser på det mørke nettet ikke kan være fristeder for alvorlig kriminalitet, sa Beck Pedersen til NRK i 2015.

Les også:

Ifølge tiltalen har de tre mennene solgt til sammen minst 23,9 kilo hasj, 2,4 kilo marihuana, 296 gram amfetamin/metamfetamin, 205 gram kokain, 177 gram MDMA-pulver, 65 gram narkotisk sopp og 1749 tabletter Valium inneholdende det narkotiske virkestoffet diazepam til en rekke kjøpere.

Videre står det at narkotikaen ble tilbudt for salg på skjulte markedsplasser og på internett. Betaling ble i hovedsak gjort i kryptovalutaen bitcoin. Narkotikaen ble i det vesentlige distribuert til kjøperne gjennom ordinær postgang.

Bilder av pressekonferanse hos KRIPOS om stoff som selges på nett.

NETT-TV: NRK var til stede da politiet aksjonerte i et hus i Skien i juni 2015. Her fant de blant annet en hasjplantasje.

 • Elg går på E18

  Det er meldt om at en elgokse går på E18 i området mellom Telemarksporten og avkjøringen mot Porsgrunn ved Moheim. Viltnemnda er varslet.

 • Bergbys-restaurant konkurs

  I dag ble det åpnet konkurs i boet til Bergbys Notodden. Av de tre gjenværende Bergbys-restaurantene har den slitt hardest. Det er ingen fare for de to restaurantene i Porsgrunn, sier daglig leder i Svai-Gruppen, Atle Dreyer Isaksen, til Varden.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.