NRK Meny
Normal

Tiltalt etter «Full City»-grunnstøting

Kapteinen og styrmannen er tiltalt etter «Full City»-forliset i juli i fjor.

Full City på grunn i Langesund

'Full City' gikk på grunn i Langesund i juli i fjor.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Les alt om «Full City»-havariet

Påtalemyndigheten, ved Statsadvokatene i Vestfold og Telemark, har nå tatt ut tiltale mot kapteinen og vakthavende styrmann på skipet ”Full City” som grunnstøtte ved Såstein utenfor Langesund i Bamble i Telemark den 31. juli 2009.

- De er begge tiltalt for brudd på forurensningsloven, og brudd etter skipssikkerhetsloven, sier politiadvokat Siri Kristin Karlsen i Telemark politidistrikt til NRK.no.

Ikke ferdig etterforsket

Det er ikke tatt ut tiltale etter straffeloven § 152b, generalklausulen om miljøkriminalitet, som er ment å skulle fange opp de alvorligste tilfellene av miljøkriminalitet.

- Grunnen til det er at saken ikke er ferdig etterforsket når det gjelder dette punktet.

- De to tiltalte er stevnet til nevnte hovedforhandling. Dette ble gjort mens de fremdeles var i Norge. Utfordringen ligger imidlertid i å få forkynt tiltalen for de to tiltalte. Dette er en prosess som er satt i gang via Justisdepartementet og bistand fra norsk ambassade eller norsk generalkonsulat i Kina og rederiets representant i Norge, advokatfirmaet Wikborg & Rein, sier Karlsen.

Det Panama-registrerte bulkskipet Full City gikk på grunn etter at det fikk motorstans og begynte å drive inn mot Såstein like sør for Langesund 31. juli i fjor.
Båten hadde ikke last da den forliste på grunn.

- Men den har rundt 1120 tonn diesel som er drivstoffet til båten og det er lekkasje fra den, sa politiadvokat Odd Skei Kostveit til NRK den gang.

Full Citys bevegelser før havariet

'Her ser du 'Full Citys' bevegelser før havariet.

Foto: Kystverket.no