NRK Meny
Normal

Deler bilder av mistenkelige biler

Gunnar Andre Gundersen så seg lei på å bli frastjålet ting, nå har han tatt saken i egne hender ved å opprette Facebook-siden "Tiltak mot tjuveri i Vest-Telemark".

Facebook-siden tiltak mot tjuveri

Facebook-siden 'Tiltak mot tjuveri i Vest-Telemark', legger ut bilder og informasjon av biler som har blitt rapportert mistenksomme.

Foto: Skjermdump Facebook

Nå har tyveriene og de mistenkelige bilene blitt et så stort problem at han ville gjøre noe for å forhindre det. Han opprettet "Tiltak mot tjuveri i Vest-Telemark", som en reaksjon på at altfor mange innbruddssaker bli henlagt.

– Jeg vil at folk skal dele bilder og erfaringer på siden, slik at folk blir oppmerksomme på dem som gjør noe mistenkelig. Det kan være biler som står på noens private eiendom midt på natten, og de har jo strengt tatt ikke har noe der å gjøre, sier Gundersen.

Fenger mange

Gunnar Andre Gundersen

Gunnar Andre Gundersen vil opplyse om mistenkelig oppførsel, slik at folk kan kjenne igjen bilene.

Foto: Privat

– Jeg har fått en del tilbakemeldinger fra folk, de syntes det er fint å ha en side hvor de kan dele erfaringer.

Gundersen sier videre at han er overveldet over responsen på gruppen. Han tror folk er opptatt av at verdisakene deres er trygge.

– Det er litt synd at folk ikke kan føle at sine egne ting er trygge. Folk går jo til anskaffelse av overvåkingskameraer og alt mulig, dette er et stort problem, mener Gundersen.

Han legger til at han ikke interessert i at informasjonen som deles på siden skal ha navn eller fullt registreringsnummer. Han vil ikke dømme noen, men opplyse mistenkelig atferd.

Torodd Aase

Lensmann i Seljord Torodd Aase. (Arkivfoto)

Foto: Per Simon Mustvedt / NRK

– Jeg vil ikke henge ut politiet på noen som helst måte, men jeg skulle ønske de kunne brukt litt mer tid og ressurser på tyveri og innbruddssaker.

Politiet vil ha tips

Regionslensmann Torodd Aase vil helst at all informasjon og alle tips blir gitt til politiet.

– Folk her ute på landet er flinke til å tipse om mistenkelige biler og slikt, og vi vil gjerne ha mer av det. Alle tips, store eller små, gjør at vi får en god oversikt, og kan være en direkte årsak til å oppklare en sak, sier Aase.