Tilstår drap på savnet kvinne

Politiet bekrefter mandag ettermiddag at den savnede 26 år gamle kvinnen er funnet død i skogen i Notodden i dag. Kvinnens ekskjæreste har tilstått drapet.

26 år gammel kvinne funnet drept på Grønkjær

Den 26 år gamle kvinnen ble funnet død i en forlatt hytte på Grønkjær.

Foto: Jens Marius Hammer / Telen

Kvinnen ble funnet død i et skogterreng ved Grønkjær skianlegg, som ligger på Reshemheia mellom Bø og Notodden i Notodden kommune.

Funnet død i forlatt hytte

Ifølge politiet ble kvinnen funnet død i en forlatt hytte i nærheten av Reskjemvannet i Bø.

Politiadvokat Jon Borge ved Telemark politidistrikt melder at politiet i Telemark har fått opplyst av svensk politi at den 45 år gamle mannen i avhør har tilstått å ha drept den savnede 26 år gamle kvinnen.

Sjak Haaheim

Sjak Haaheim var advokat i en barnefordelingssak mellom den drepte kvinnen og hennes ekskjæreste, som har tilstått drapet på 26-åringen.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Mannen ga også en forklaring om hvor kvinnen skulle befinne seg.

Politiets etterforskning pågår nå for fullt. Politiets kriminalteknikere vil starte tekniske undersøkelser ved åstedet så snart som mulig.

– Mannen er siktet for overlagt drap, og vil bli begjært utlevert fra Sverige i morgen, sier politiadvokat Kristin Bjelkemyr-Østvang til NRK.

– Det tristeste budskap en familie kan få

– Dette er det tristeste budskap som en familie kan få. Dette var det budskapet man ikke ønsket å få, sier advokat Sjak Haaheim.

Han var advokat i en barnefordelingssak mellom den drepte 26-åringen og ekskjæresten, som nå har tilstått drapet.

Kvinnen og barnet er russiske statsborgere og er bosatt i Drammen. Paret var i en barnefordelingssak. Moren hadde hovedomsorgen, mens faren hadde helgesamvær.

Da hun skulle hente gutten søndag i sitt tidligere hjem i Bø der 45-åringen fortsatt bor, ble bilen med de tre sett av vitner kjørende i rask fart vekk fra området.

– Familien har fått dødsbudskapet fra politiet, og blir nå ivaretatt av helsepersonell, sier Haaheim.

Advokaten forteller at den drepte kvinnen har blitt drapstruet flere ganger, og at hun blant annet har levert en anmeldelse til politiet etter at samlivet ble brutt. Han søkte selv om å bli bistandsadvokat for kvinnen.

– Men tingretten mente at saken ikke var alvorlig nok, og at de krenkelsene som hun fortalte politiet om var av en så lav intensitet at tingretten ikke oppnevnte noen bistandsadvokat, sier Haaheim.

Familien til kvinnen sitt nå med spørsmål om hva slags responstid politiet hadde da kvinnen ringte nødnummeret, og det skal Haaheim nå hjelpe kvinnens familie med.

Kvinne fra Drammen bortført av mann i Bø

Kvinnen ble sist sett ved Uvdalstjønn i Bø.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRk

Pågrepet med blodige klær

Politiet har i hele dag lett etter den savnede kvinnen, som sist ble observert ved Uvdalstjønn i Bø. Kvinnen ble sist sett i en bil rundt klokken 10 søndag formiddag.

I 10-tiden søndag formiddag kontaktet kvinnen politiet og ba om hjelp, men samtalen ble brutt.

26 år gammel kvinne funnet drept på Grønkjær

Den 26 år gamle kvinnen ble funnet drept på Grønkjær i Telemark.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Rundt kl 3.20 natt til i dag ble 45-åringen pågrepet av svensk politi. Loeffel sier til NRK at mannen ble pågrepet på en rasteplass langs riksveg 30, et par mil nord for Växjö i Kronobergs län i Småland i Sverige.

– Pågripelsen var helt udramatisk, kunne kommunikasjonssjef Robert Loeffel i det svenske politiet fortelle til NRK.

Barnet i bilen med mannen

Den døde kvinnen er russisk statsborger bosatt i Drammen. Kvinnen er 45-åringens ekskjæreste.

Da mannen ble pågrepet av svensk politi, hadde han parets elleve måneder gamle sønn med seg i bilen.

– Det var et mindreårig barn sammen med mannen, og barnet var etter omstendighetene i god behold da vi traff dem. Barnet ble umiddelbart overlevert til svenske sosiale myndigheter, kunne Loeffel opplyse til NRK.

Politiadvokat Jon Borge og lensmann Sigrid Dahl

Politiadvokat Jon Borgen og lensmann Sigrid Dahl holder pressekonferanse om den savnede kvinnen tidligere på mandag.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK