NRK Meny

Tilbod om frivillig vern av skog

Fylkesmannen sender på høyring framlegg til eit nytt naturreservat og utviding av tre eksisterande reservat i kommunane Drangedal, Fyresdal og Tokke. Følgjande område er planlagt verna etter naturmangfaldloven. Lauvåsen naturreservat og ei utviding av Lone naturreservat. Ei utviding av Tokkeåi naturreservat, og utviding av Hæstad naturreservat. Til saman om lag 17.500 dekar.

Trær i en skog.
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Kveldens nyheter fra NRK Østafjells

  Østafjells 18:50
 • E18 stengt i Kragerø

  E18 er stengt sør for Tangenkrysset i Kragerø. Ein bil har velta, og bergingsetatane arbeider no med å rydde vegen. I fylgje helsepersonell på staden er ikkje sjåføren alvorleg skadd.

 • Odd-kapteinen ute med skade

  Odd-kaptein Steffen Hagen spelar ikkje søndagens eliteseriekamp mot Vålerenga, skriv Varden. Hagen har ein skade i leggen. Etter alt å døme overtar Vegard Bergan kapteinens plass i forsvaret.

  Steffen Hagen
  Foto: NRK
 • Nei til samarbeid om flyktningar

  Kommunane i Vest-Telemark vil ikkje samarbeide om å ta i mot flyktningar. Det var rådmannen i Fyresdal som foreslo eit samarbeid for å møte kravet om at eit mottak må ha minst 5000 innbyggarar, Ordførarane vil arbeide for å endre regelen, skriv VTB.